• Sagan
  Äldre 22 Mar 19:23
  14298 visningar
  146 svar
  146
  14298

  Gravid brud - några fler?

  Hej!

  Här är ännu en gravid blivande brud. Jag gifter mig 6/5 och kommer då att vara i v 31, med barn nr 2. Jag har ett tips till alla er som ännu inte hittat ER klänning. Hör med en erfaren affär med uthyrning och/eller försäljning av vanliga brudklänningar. Jag kikade runt en del på mamma-brudklänningar först, men tyckte att de flesta byggde på tält-principen, dvs mycket tyg. Då känns det ju som om man blir ännu större. Sedan gick jag till en uthyrare och ska nu ha en vanlig, tvådelad klänning, som sys om efter mig. Kjolen sätter vi över magen och livet har smörning bak, så att den kan anpassas efter magen. En vecka innan bröllopet ska vi sy om klänningen. Det som sedan händer sista veckan kan justeras med snörningen.

  Jag tycker att det är svårare med skor. Tror att jag har bestämt mig för ljusa ballerinaskor utan klack. Så nu är det bara att börja springa runt och prova.

  Kommer nog att dricka ett halvt glas champange vid brudskålen. Det blir ju försummbar mängd :)

  Funderar på hur brudvalsen kommer att se ut med stor mage.....

 • Sagan
  Äldre 6 Apr 21:52
  #0

  Håll ut, illamåendet brukar ju släppa till vecka 12. Själv är jag i v 27 nu och har fått halbränna och ont i ryggen. Fattas bara att nästäppan kommer snart oxå... :)

 • Sagan
  Äldre 9 Apr 18:01
  #0

  Visst är det svårt med klänningen. Alla mamma-brudklänningar ser ut som tält. Jag (eller snarare brudklädesaffären) har löst det med en vanlig klänning. Känns som om det blir en bra lösning.

  Jag tyckte att det var svårt med skor också. Efter mycket ångest har jag nu bestämt mig för att skippa klackarna och köpt ett par ballerinaskor, som jag nu håller på att gå in. Det blir mer bekvämt än glamoröst. Men för att få till en brudvals och orka hålla sig på benen hela kvällen får bekvämligheten gå först.

 • Sagan
  Äldre 27 Apr 20:55
  #0

  Jag kommer att vara i v 31, när jag gifter mig om 9 dagar. Hämtade vigselringen och våra putsade förlovningsringar i förra veckan och upptäckte till min stora glädje att de går på!! Är mest orolog över att mina sammandragningar ska sabba brudvalsen!

  Ang illamående - se till att ha nödproviant i väskan. Några kex eller så. Det kan vara guld värt om det börjar suga i magen!!

 • Sagan
  Äldre 3 May 12:20
  #0

  Knep och knep - Jag tänker att jag får ta det som det kommer och utrusta mig med babybelt och stödstrumpor. Inga sexiga underkläder där inte!! När andra brudar har läppglans i sin handväska får jag ha Novalucid...:)

  Och tillväxten är som störst mellan v 28 och 32, så räkna du med att vara ganska stor.

 • Sagan
  Äldre 8 May 21:23
  #0

  solpingla - tråkigt att höra! Ta hand om dig själv ett tag, innan ni försöker igen.... Vet av egen erfarenhet att det är viktigt att sörja klart!

  I lördags gifte vi oss!!! Allt gick bra och det var inga större problem att vara gravid brud. Det blev bara en halv brudvals, för jag fick sammandragningar. Men det var det enda som inte gick enligt plan. Sonen var med större delen av festen och det känns coolt att båda våra barn var med på det här sättet!!

 • Sagan
  Äldre 4 Jun 14:24
  #0

  Jag hade ett par platta, bekväma ballerinaskor från Ecco. Kan absolut rekommendera bekväma skor. Stödstrumpor är också ett bra tips. Man sitter ju gannska mycket och även om jag inte svullnat så mycket innan kände jag att jag gjorde det under middagen!!

 • Sagan
  Äldre 4 Jun 14:40
  #0

  Då är det nog definitivt läge för stödstrumpor, hur osexiga de än är.... ;)

 • Sagan
  Äldre 5 Jun 18:50
  #0

  Mina tips till er som har ert kvar:

  *Bekväma skor
  *Bekväma underkläder
  *Stödstrumpor - osexigt, men skönt!
  *Några kex i bagaget - inte kul om magen börjar knorra och det blir långt mellan målen!
  *Ta med halsbrännemedicin - det blir ju en del att äta.
  *Ta det lungt och njut, njut, njut!

Svar på tråden Gravid brud - några fler?