• Luka
    Äldre 16 Feb 12:21
    28013 visningar
    33 svar
    33
    28013

    Någon som kan komma med råd, efter en skilsmässa och bodelning....

    Jag läser juridik nu (har bara läst i 2 veckor)och är alltså inte proffs, men ska försöka råda dig...

    Gjorde ni något äktenskapsförord eller något annat avtal innan ni gifte er om enskild egendom?

    Vid gåvor ska ett gåvobrev skrivas för att det ska vara en enskild egendom. Vet du om ett sådant papper finns? Han "fick" huset av sina föräldrar under tiden ni var gifta va? Finns det inget gåvobrev som säger att det är enskild egendom så borde det vara giftorättsgods (dvs det ni ska dela på). Men det finns ju 1000 olika undantag iofs...

    9:3 ÄktB "Varje make är skyldig att tills bodelningen förrättas redovisa för sin egendom och för sådan egendom som maken har haft hand om men som tillhör den andra maken. Makarna är även i övrigt skyldiga att lämna de uppgifter som kan vara av betydelse vid bodelningen". Det har ju alltså inte din ex-man gjort vilket kanske kan innebära att du kan jämka.

    Skulle du inte kunna ringa en advokat och fråga om han tycker att det är någon vits att "köra på". Man brukar ju få ringa och prata med dom (gratis) och då ger dom råd och säger om du bör gå vidare eller om det är kört. Annars kan du läsa i Äktenskapsbalken. Jag ska hämta min lagbok idag (har bara kollat på nätet nu) så då kan jag se om jag får fram nåt mer. Men jag tycker absolut att du ska ringa till en advokat å höra.

    Jag ska kolla upp lite så skriver jag mer sen, kanske ikväll eller imorron. Ska läsa lite och även kolla liknande rättsfall för å se hur de blev dömt...

    På återseende...

  • Luka
    Äldre 16 Feb 12:26
    #0

    Jag håller inte me... har man rätt till hälften så har man... han har dessutom ljugit och undangömt ett hus för 2 mille, vilket också i sig strider mot lagen... de handlar inte om hämnd utan om att rätt ska va rätt!

    Håll bara barnen utanför, å stå på dig!

Svar på tråden Någon som kan komma med råd, efter en skilsmässa och bodelning....