• Ehjärt­aK = sant
  Äldre 2 Feb 19:58
  29940 visningar
  25 svar
  25
  29940

  Svampinfektion - eller kan det vara ngt annat?

  Halloj tjejer!
  Är det ngn som vet hur lång tid det brukar ta innan en svampinfektion (i underlivet) går över efter att man fått behandling?

  Jag har haft problem med klåda/sveda inuti underlivet (ej blygdläpparna) samt lite sveda när jag kissar i c:a 2 veckor. Var hos gynekologen för tre dagar sedan som skrev ut dubbel dos medicin som jag nu har tagit (första tabletten tog jag i måndags och andra tabletten tog jag idag). Men det har inte blivit ett dugg bättre, utan fortsätter precis som innan .

  Nu sitter jag och nojar över att det säkert är något annat (mycket värre) eftersom medicinen inte verkar hjälpa... Dessutom tycker jag att det är lite konstigt att jag varken har ökade flytningar eller klåda på själva blygdläpparna.

  Eller är det ngn som känner igen sig i min beskrivning (eller rent ut sagt har någon form av vårdutbildning) och som kan lugna mig några hekto?! .

 • Svar på tråden Svampinfektion - eller kan det vara ngt annat?
 • Ehjärt­aK = sant
  Äldre 2 Feb 19:59
  #0

  Kan ju tillägga att jag självklart ska kontakta gynekologen igen om det inte är bättre när behandlingstiden är slut!

 • Ehjärt­aK = sant
  Äldre 2 Feb 20:55
  #0

  Ingen som vet ngt?!

 • martin­ibrude­n
  Äldre 2 Feb 21:32
  #0

  Hej!
  Jag tog tablett som inte hjälpte. Så det kan hända. Gå tillbaka till gyn! Hjälper medicin så ska det kännas inom 12 timmar! Jag tror nog att det är svamp du har men du kanske behöver mer medicin eller annan medicin. Jag gick och led i 3 veckor så onödigt! Men det hjälpte med pevaryl tillsist och är så skönt att slippa svedan å klådan. Man behöver inte ha flytningar när man har svamp.

 • Ehjärt­aK = sant
  Äldre 2 Feb 22:07
  #0

  tack snälla för svaret! Jo, jag hoppas ju att det "bara" är en svampinfektion. Men jag har suttit och läst om eksem och några andra kroniska hudsjukdomar som har samma symptom som svamp *läskigt*. Vet att jag kan vara lite "lätt" hypokondrisk ibland, men känner mig oroad då varken Pevaryl eller det här som jag fick av gynekologen (Flukonazol Ivax) har hjälpt .

  Men det är väl antagligen bara att ringa dit på måndag igen.

 • LindyL­ou
  Äldre 3 Feb 13:43
  #0

  När jag tog det jag fick utskrivet av gynekologen (tabletter och nån slags vaginalkapslar men även Pevaryl som jag köpt receptfritt) så hände ingenting. I desperation testade jag naturell yoghurt och det hjälpte :) Det enklaste var att hälla lite i en liten skål och låta det torka ihop lite till en mer lätthanterlig konsistens.

  Hoppas du får ordning på det, på ena eller andra sättet!

 • SYL
  Äldre 3 Feb 14:32
  #0

  Later som om du fatt en ofarlig men ruskigt envis svampinfektion. Har sjalv haft massa problem med svamp och mina basta tips ar att skippa stringtrosorna (om du nu anv det) atminstone tills det slutat klia. Tvatta med barnolja ist for tval/tvattcreme/lactacyd. Oljan haller slemhinnorna mjuka och motverkar de mikroskopiska "skavsar" (fran tex trosor, sex, cykling etc vad man nu kan tanka sig kan ge skav) som man kan fa och dar svampen far jattebra faste att gro.. Forsta, inget sex forran du ar frisk, garna vanta lite extra lange. Ev kanske killen behover ta en diflucan (var det det du fick?) axa.

  Om du gar till gyn kan du be honom henne att pensla dig med "den lila svampdodande o lindrande vatskan" de har. Har ingen aning om vad det ar men det funkar toppen.
  Han/hon kan axa skriva ut en tub kenacombin novum till dig. Jag har provat all sjons kramer, detta ar den absolut basta! Den har du sedan hemma och kanner du minsta kliande sa smetar du pa och vips ar allt bort igen
  Kanske bor du axa prova en annan typ av svamppiller, det kan ju vara sa att just det du atit inte biter pa denna infektionen. Jag har sjalv atit Sporanox med gott resultat nar diflucan inte hjalpt.

  Lycka till!!

 • Ehjärt­aK = sant
  Äldre 3 Feb 14:59
  #0

  Åh tack för era svar!! Det känns jätte skönt att bli lite lugnad . Avskyr att jag blir så nojig kring sånt här (sambon blir helt galen på mig *skratt*).

  Jag använder inte stringtrosor och har slutat tvätta underlivet med tvål helt och hållet. Ska verkligen tänka på att vänta ett tag med sexet (problemen uppstod faktiskt direkt efter sex, så det kanske var en del av orsaken till att jag öht har fått det).

  Ska testa barnolja!

  LindyLou:
  smetade du på yoghurt i själva undelrivet, eller hur gjorde du?

 • SYL
  Äldre 3 Feb 15:32
  #0

  Man kan ta yoghurt bade i underlivet, samt ata den, gor lika bra jobb inuti som utanpa

 • Ehjärt­aK = sant
  Äldre 3 Feb 16:04
  #0

  Åh, men det låter ju lite smidigare att äta den .

 • LindyL­ou
  Äldre 3 Feb 21:41
  #0

  Jag smetade på :)

Svar på tråden Svampinfektion - eller kan det vara ngt annat?