• TigerEmma

    Kan man ha vitt som gäst på ett bröllop?

    Hej!
    Jag ska på bröllop till helgen och klädseln på detta bröllop är "festfin". Nu undrar jag om man kan ha vitt på sig som gäst på bröllopet. Jag vet att man inte ska klä sig i helvitt, men är vit kjol med en färgglad överdel ok?
    Samma sak med svart... ser det tråkigt och begravningsliknande ut med svart ganska lång kjol, men med en färgglad överdel till? Vad är "reglerna"?
    Tacksam för snabbt svar då jag ska ut o shoppa imorron! :)

  • Svar på tråden Kan man ha vitt som gäst på ett bröllop?
  • Sanasol

    Nej, skulle inte välja att bära vitt! Skulle inte heller vilja att gästerna klädde sig i vitt på vår bröllopsdag, det är bara jag som ska ha vitt då ;)

  • msbine

    Nej, jag tycker inte heller att det är ok att ha vitt på sig på bröllop om man är gäst. Det är brudens färg.
    Så här står det här på bt:
    Kvinnors klädsel kan i allmänhet varieras lite mer än männens, men de ska inte tävla med bruden och ska därför undvika helvitt, alltför uringat eller annan uppseendeväckande klädsel. Kvinnliga gäster bör också undvika att bära helsvart eftersom det markerar sorg. I kyrkan bör axlarna inte vara bara, om man har en axelbandslös klänning kan man t.ex. använda en schal eller tunn kavaj.

  • JAS

    Enligt vett och etikett är det inte okej tt komma som gäst till ett bröllop i vita kläder. Vitt/creme är brudens färg och man ska egentligen inte som gäst konkurrera i fråga om klädval. Om du vill kan du ju fråga bruden om det är okej.

  • Chilianna

    Skulle personligen ALDRIG överväga ens en vit kjol/överdel som gäst på ett bröllop!!!! Finns så många andra färger man kan välja på. Helsvart/delvis svart är helt ok med färgglada assecoarer till tycer jag dock. Men vitt är ett no-no tycker jag!

  • Therese33

    Nej, absolut inte, det är emot all vett och etikett att gäster bär vitt på ett bröllop, det är endast bruden som skall ha vitt!

  • Sara 2/9-06

    hej
    Håller med många andra, inget vitt på bröllopet om det inte är ditt eget....

  • Sandgren

    Jag skulle aldrig ha varken vitt eller svart, vare sig det är bara över eller underdelen eller ej. Detsamma hoppas jag om gästerna på mitt eget bröllop!

  • Jasso

    Vett och etikett är ju inget att bry sig om. Man kan gifta sig i rött, svart eller vitt, tros att konvenansen säger det ska vara vitt.
    Och vett och etikett säger att man inte ska gift sig i vitt om man inte är oskuld och vem är det idag?

    Och gifta sig kyrkligt i vitt fastän man har barn är ju också emot vett och etikett.
    Så jag tycker absolut man kan ha vitt på bröllop.
    Det är bara konvenassökande borgerlig medelklass som försöker leva efter vissa etikettsrgler, men sedan hoppar över andra. Man får ju vara lite konsekvent i alla fall om man nu vill rätta in sitt liv efter etikett och regler. Vem kom på dem förresten?

  • Hedros

    För att bryta av lite mot alla som tycker vitt är helt oacceptabelt kan jag meddela att inte ens Magdalena Ribbing anser att vitt och svart är fel så länge man bryter av med en annan färg. Dvs, om ena "halvan" av klädseln är färgad är det fullt godkänt.

  • JAS

    Det kanske är bättre att ni frågar bruden själv först

Svar på tråden Kan man ha vitt som gäst på ett bröllop?