• Magga

    Magga och Mr M2B har gift sig! I bilder, förstås.

    Världens skönaste dag inträffade den 3/9-2005!

    Den var värd allt slit, alla besparingar, all nervositet.

    Vi länkar här till vår hemsida. Lite privat info har vi tagit bort, men det mesta finns där, inklusive länkar till våra trycksaker. Fråga gärna om ni undrar nåt!

    På hemsidan finns också två korta berättelser om hur vi upplevde dagen, och mängder av bilder.

    Om det verkar lite konstigt så har hemsidan utvecklats över tid - viss info fanns när gästerna fick tillgång till den, annan info lades till efter hand. Men ni fattar nog!

    Vi hoppas på det här sättet få bjuda igen lite på alla bra tips vi har fått här på BT under planeringen, så var så goda och stjäl vad helst ni önskar! Vi har lagat all mat själva, och de recept vi använde oss av finns på hemsidan. De är snodda från alla möjliga håll, främst Ica, Allt om Mat, Arla och några har vi fått härifrån.

    Tack, alla som har tipsat, hjälpt till och stöttat, och då främst Tant Pernilla! Du är en gudinna. Svart brud, Johanna - en lat kock och Peppar ska också ha särskilda tack.

    Kram,
    Anna & Stefan

    web.comhem.se/~u31142755/brollop/

  • Svar på tråden Magga och Mr M2B har gift sig! I bilder, förstås.
  • MinPrins

    Mr m2b, TACK!! Toppenbra idé och bra beskrivning, ska genast maila mannen (som är den som är duktig med datorer och därmed kommer få göra jobbet ) Jag återkommer om vi har fler frågor... Hoppas det e ok? TACK igen!!!

  • 17/6 -06

    Hej!

    Först och främst vill jag säga att ni verkligen var fina på er stora dag

    nu till en fråga;

    vi ska också laga vår egen mat (till ca 100 pers) och tyckte era recept såg riktigt smarriga ut!

    Hur många gäster hade ni och hur mkt kunde förberedas innan?

  • Magga

    17/6 -06: Tack!

    Vi hade ungefär 65 gäster. Det gick faktiskt oväntat bra, men även om man förbereder en del så måste man nog räkna med att ha ett par lediga dagar (och kanske ett par hjälpande händer) precis före bröllopet. Vi var lediga hela veckan före, och då var det gott om tid.

    Oxfilén gjorde vi helt i förväg. Vi köpte färsk oxfilé på extrapris, gjorde marinad 1 och stekte filén, och sen frös vi den, färdigskuren, i marinad 2. Då kunde vi bara tina upp den före festen, och servera den direkt. Den marineras medan den tinar, om du förstår vad jag menar. Väldigt bra!

    Laxen ska ju rimmas två dygn i förväg, så vi gjorde det, och skar upp den samma dag.

    Potatissalladen gjordes helt dagen före (förutom det som skulle ligga ovanpå) , och samma sak med de rostade grönsakerna. (Men de blandades inte ihop förrän före festen).

    Salladen skar vi dagen före och la i påsar som vi drog ut luften ur i kylen. Den blandades ihop före festen. Dressingen gjorde vi ett par dagar före.

    Pannacottan gjordes på plats dagen före, i såna där värmeljuslyktor från IKEA (4 st för 9 kronor, billigare än att hyra - och nu har vi jäkligt många ljuslyktor). Det är otroligt enkelt, man vispar bara ihop ingredienserna och häller upp det i formarna. Sen hade vi brickor som vi ställde alla formar på, och så in i kylen i "travar".

    Hallonmoussetårtan gjorde vi 3-4 dagar i förväg, några i taget. De blir bara godare av att stå. Rörorna gjorde vi dagen före, tror jag.

    Som du märker gäller det att ha lite hjälp dagen före bröllopet, då ska en hel del göras. Vi var nog 5-6 personer som hjälptes åt. Sen hade vi två tjejer som serverade. De kom några timmar före festen började, och gjorde i ordning allt som skulle göras samma dag - blandade sallader, lade upp på fat och sånt. De gjorde också tunnbrödrullarna, rörorna kan förberedas nån dag, men de kan inte rullas ihop, för då blir brödet alldeles geggigt.

    Vi kunde vara i festlokalen, som har ett rätt stort kök, redan dagen innan, vilket var väldigt smidigt. Där fanns två kylar och en frys, vilket räckte för oss. I övrigt så hade vi tiggt oss till såna där plastbyttor som lösgodis kommer i, de var jättebra att transportera i och frysa i - passar bra att stapla och så. Ska man transportera ut all mat samma dag så bör man nog ha ordentliga bilar. Flyttkartonger som är stadiga var också bra, så transporterade vi tårtorna, till exempel.

    Jaha, nu kommer jag inte på nåt mer! Fråga gärna om du undrar. Många tycker att det är vansinne att göra maten själv, men om man har tid på sig så är det faktiskt riktigt kul. Men man måste kunna släppa taget på bröllopsdagen! Det kunde vi, vi brydde oss inte om att nån garnering var bortglömd och nåt inte hade skurits upp som vi hade tänkt oss. Vi fick otroligt mycket beröm för maten, det är därför som recepten finns på hemsidan - alla ville ha dem.

    Lycka till!

  • 17/6 -06

    Magga:

    Tack snälla för ditt långa svar!
    Jag håller med om att en del tycker man är tokig att göra maten själv och föreslåt catering men då drar det ju iväg otroligt mkt i kostnad och de pengarna lägger vi hellre på annat

    Vi har våra familjer till hjälp med maten och vi tänkte alla vara lediga veckan innan så då verkar det ju vara väldigt smidigt med er mat!
    Hur serverade ni varmrätten (varmrätterna)? Bars det in på fat så fick era gäster ta själva vid bordet eller låg det redan på tallrikar? Ställdes rörorna på bordet?

    Om jag får visar jag gärna min M2B era recept och ser vad han tycker!

  • Magga

    Vi hade mindre bord, 8 vid varje, och all mat ställdes ut på varje bord - ungefär som man gör hemma. Det var trevligt, man fick skicka runt lite grejer och kunde prata om det (bra när inte alla känner varandra) . All mat serverades kall, så det var inga problem med varmhållning, vilket nog nästan är en förutsättning om man inte har tillgång till mycket personal.

    Naturligtvis får du visa recepten för din blivande - alla som vill får sno precis vad de vill från vår hemsida!

  • 17/6 -06

    tack snälla igen!

    låter verkligen som perfekta rätter för oss med det köket vi kommer ha!

    Måste även säga att jag verkligen gillar "tonen" på er hemsida!
    Svårt att förklara, men så ni uttrycker er gör att man får verkligen en känsla för er som par och den är väldigt fin!

    Usch va jag svamlar, hoppas du förstod vad jag menade

  • Magga

    17/6 -06: Tack, vad glad jag blir!

    Jag ska genast berätta för maken att du sa det.

    Berätta gärna här hur det går för er. Förresten, jag kan berätta av vi lagade mat hela förra sommaren för att provsmaka och hitta rätter som både var goda och som fungerade praktiskt. Så vi är verkligen jättenöjda med recepten, och de var faktiskt ganska enkla att göra. Så om ni väljer grejer från vår hemsida kan ni nog känna er rätt trygga. Fast det kan ju vara skönt att provlaga en gång innan ändå...

  • 17/6 -06

    hi hi gör det

    vi har provlagat en del rätter som inte känts rätt, vi lär väl provlaga ett tag till framöver

    lovar att återkomma om vi använder era recept!

    Lycka till i ert fortsatta liv !

  • 17/6 -06

    hej igen!

    Dina recept har fallit i god dager hos M2B och vi ska provlaga dem

    en fråga jag har bara är om portionerna är anpassade så att alla äter allt eller är de anpassade på annat sätt?

  • Magga

    17/6 -06: Hej igen!

    Jag är lite osäker på vad du menar - menar du om vi har gjort 65 portioner av allt, eller lite mindre?

    I så fall gjorde vi lite mindre, för vi trodde inte att alla åt fulla portioner, när det var så många rätter. Nånstans ska det nog finnas listor över exakt hur mycket vi köpte till våra 65 personer, är det vad du är ute efter? I så fall ska jag gärna leta upp det. (Läs: fråga min man). Han är ute och reser just nu, men är hemma imorgon igen.

    Om jag har missförstått dig får du skriva igen!

  • 17/6 -06

    Magga

    tack för att du är så snäll och hjälpsam!

    det var M2B som ville att jag skulle fråga och det var just det du trodde, om ni gjorde 65 portioner av allt trots det var många olika rätter

    Vi kommer nog använda oss av en del av era rätter, oxfilén ligger som klar favorit och även potatissalladen (som vi för övrigt provade igår, SUPERGOD!) och vi tänkte ta bort laxen och förrätten + en annan efterrätt. Oxfilén kändes verkligen klockren för den verkar så lätt att göra.

    svärmor skall göra oxfilén tillsammans med potatissalladen till nästa gång vi är över på middag.

  • Magga

    Då är jag med! Vi gjorde 100 g oxfilé och 100 g lax per person, alltså totalt 200 g "protein" per person. Hade det varit en enda rätt hade vi nog nöjt oss med lite mindre än 200 g per person, det är ju rätt mycket, men vi visste ju inte riktigt hur mycket folk skulle ta. Och det visade sig stämma bra, vi hade mat över men inte några enorma mängder.

    Vad gäller potatissalladen så gjorde vi den efter de portioner som står i receptet, vi använde 18-20 kg potatis till våra 65 gäster. Det stämde också bra. Och det stämde för övriga rätter med - portionerna fungerade så som recepten är beskrivna på vår hemsida. Om du inte har sett det så finns det en jättebra portioneringshjälp på www.svartbrud.se (under Mat) - den använde vi oss av när vi kände oss osäkra, och det var perfekt.

    Fråga mer om du undrar! Och berätta hur det går, förstås!

Svar på tråden Magga och Mr M2B har gift sig! I bilder, förstås.