Förslag på vegetarisk förrätt?
Hej! kan någon hjälpa mig med något enkelt recept på vegetarisk förrätt. Ni får hemskt gärna skriva ner receptet här till mig.
Mvh Susan
Hej! kan någon hjälpa mig med något enkelt recept på vegetarisk förrätt. Ni får hemskt gärna skriva ner receptet här till mig.
Mvh Susan
Får den innehålla mjölk? Isåfall är fetaost i foliepaket, med antingen lite olivolja och t ex en bit paprika eller en soltorkad tomat & dess spad på, himla gott. Slå in i folie & värm i ugnen tills fetaosten mjuknar.
Eller getost med rödbettor!
Hallomi med sallad o citron o bröd
tomat o mozarella sallad
www.arla.se/Default.aspx&RecipeID=15589
Har dock inte provat själv ännu. Har ingredienserna hemma o kanske lagar ikväll.
Man kan säkert byta ut löjrommen mot ngt annat att lägga ovanpå.
Äsch, kom på att gelatin kommer från djurriket. Kanske finns nåt liknande vegetabiliskt.
Fler förslag:
fetaost & rödbetor, vinägrett & timjan på
Eller en sallad med avokado
En soppa kanske? Gazpacho eller avokadosoppa om den ska vara kall, kanske sparris- eller linssoppa om den ska vara var. Borstj (stavning?) - rödbetssoppa är också gott.
Blinier - små boveteplättar med kaviar & gräddfil & hackad lök.
Gelatinsurrogat: Agar-agar www.primavi.se/matlexikon/forklaring.cfm&uLetter=A
Fetaost med varm honung & grönpeppar.
Rostad paprika med koriander & olivolja
grillad paprika eller succini, fylld med vegetarisk färs och grönsaker super gott.
Eller varför inte en kall toast med sallad, tartex, och grönsaker. (Tartex är en vegetarisk pastej som finns att köpa i de flesta matbutiker).
Tack för alla tipsen. Är inte själv vegetarian men har många vänner som är det så det är väl best att göra samma för alla. Hade tänkt mig toast med något på. Har ni fler förslag?
Mvh Susan
Rostat bröd, avokado i skivor, löjrom (funkar fisk? annars nåt annat gott som bryter smaken lite - en soltorkad tomat kanske) och en skiva citron på. La-voila!
Massor av förslag
tasteline.se/default.ns&searchMode=recipe&searchType=recipe&freetext=&MainIngredient=&CourseType=4&nationality=&Property=33
Melon- och kronärtskockssallad med persikobalsamico (4 port)
1 liten melon, i mindre bitar
1 burk Zeta små
kronärtskockor (carciofini),
halverade
ca 100 g rucola
salt och peppar
en bit parmesanost
Vinägrett:
1/2 dl Zeta persikobalsamico
1/2 dl Zeta solros-, majs-, eller
olivolja
1/2 tsk salt
Så här gör du
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. Blanda melon,kronärtsskockor
och rucola i en skål. Vänd ner vinägretten. Smaksätt salladen med salt och peppar. Hyvla över parmesan och servera.
sparris med apelsinhollandaise (4 port)
16 vita sparrisar
1 citron till kokning
1 äggula
lite vitvinsvinäger
1 apelsin
150 gram osaltat smör
salt
cayennepeppar
eventuellt pinjenötter
Lägg sparrisarna på ett plant, fast underlag och skala dem omsorgsfullt. Skär av den nedersta biten av sparrisen (cirka 2 cm) och lägg dem sedan i en rostfri kastrull, täck med vatten och saften av en citron. Lägg i en tesked salt och sjud långsamt tills sparrisarna är mjuka. De kan serveras ljumma eller kalla ? allt efter önskemål. Smält smöret. Vispa äggulan luftig tillsammans med vinägern över ljummen plattat. Slå ihop såsen genom att tillsätta det smälta smöret lite i taget tills såsen är mättad och tjock. Tvätta apelsinen och riv skalet. Smaksätt såsen med salt, lite cayennepeppar samt skalet och saften från apelsinen. Extra gott och lyxigt blir det också om du strör lite rostade pinjenötter över.
Portabello i filodeg
4 portabellosvampar
4 runda filodegsark
Fyllning:
100 g smör
4 vitlöksklyftor
2 dl finhackad basilika
salt, peppar
Pensling:
olja
tillbehör:
krispig sallad
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort foten på svampen. Lägg varje svamp på ett fillodegsark. Rör samman smör, vitlök och basilika. Fördela över svamparna. Krydda. Pensla fillodegen med olja. Samla degen och knip ihop den så att svampen ligger som i ett knyte. Baka knytena i 15-20 minuter. Servera den läckra svampen med en krispig sallad.
Toast med ruccolakräm - 2 dl creme fraiche, 100 g riven ost, 100 g hackad ruccola, 2 klyftor vitlök, salt, peppar. Dekorera med ett par strimlor paprika. Supergott.