• SusanE

    Förslag på vegetarisk förrätt?

    Hej! kan någon hjälpa mig med något enkelt recept på vegetarisk förrätt. Ni får hemskt gärna skriva ner receptet här till mig.
    Mvh Susan

  • Svar på tråden Förslag på vegetarisk förrätt?
  • anne på grönkulla

    Får den innehålla mjölk? Isåfall är fetaost i foliepaket, med antingen lite olivolja och t ex en bit paprika eller en soltorkad tomat & dess spad på, himla gott. Slå in i folie & värm i ugnen tills fetaosten mjuknar.

  • sommarbröllop 2006

    Eller getost med rödbettor!
    Hallomi med sallad o citron o bröd
    tomat o mozarella sallad

  • TingelingAnna

    www.arla.se/Default.aspx&RecipeID=15589
    Har dock inte provat själv ännu. Har ingredienserna hemma o kanske lagar ikväll.
    Man kan säkert byta ut löjrommen mot ngt annat att lägga ovanpå.

  • TingelingAnna

    Äsch, kom på att gelatin kommer från djurriket. Kanske finns nåt liknande vegetabiliskt.

  • anne på grönkulla

    Fler förslag:
    fetaost & rödbetor, vinägrett & timjan på

    Eller en sallad med avokado

    En soppa kanske? Gazpacho eller avokadosoppa om den ska vara kall, kanske sparris- eller linssoppa om den ska vara var. Borstj (stavning?) - rödbetssoppa är också gott.

    Blinier - små boveteplättar med kaviar & gräddfil & hackad lök.

  • GithKat

    grillad paprika eller succini, fylld med vegetarisk färs och grönsaker super gott.

  • GithKat

    Eller varför inte en kall toast med sallad, tartex, och grönsaker. (Tartex är en vegetarisk pastej som finns att köpa i de flesta matbutiker).

  • SusanE

    Tack för alla tipsen. Är inte själv vegetarian men har många vänner som är det så det är väl best att göra samma för alla. Hade tänkt mig toast med något på. Har ni fler förslag?
    Mvh Susan

  • anne på grönkulla

    Rostat bröd, avokado i skivor, löjrom (funkar fisk? annars nåt annat gott som bryter smaken lite - en soltorkad tomat kanske) och en skiva citron på. La-voila!

  • Strulan

    Massor av förslag
    tasteline.se/default.ns&searchMode=recipe&searchType=recipe&freetext=&MainIngredient=&CourseType=4&nationality=&Property=33

  • adi

    Melon- och kronärtskockssallad med persikobalsamico (4 port)

    1 liten melon, i mindre bitar
    1 burk Zeta små
    kronärtskockor (carciofini),
    halverade
    ca 100 g rucola
    salt och peppar
    en bit parmesanost

    Vinägrett:
    1/2 dl Zeta persikobalsamico
    1/2 dl Zeta solros-, majs-, eller
    olivolja
    1/2 tsk salt

    Så här gör du
    Vispa ihop ingredienserna till vinägretten. Blanda melon,kronärtsskockor
    och rucola i en skål. Vänd ner vinägretten. Smaksätt salladen med salt och peppar. Hyvla över parmesan och servera.

  • adi

    sparris med apelsinhollandaise (4 port)

    16 vita sparrisar
    1 citron till kokning
    1 äggula
    lite vitvinsvinäger
    1 apelsin
    150 gram osaltat smör
    salt
    cayennepeppar
    eventuellt pinjenötter

    Lägg sparrisarna på ett plant, fast underlag och skala dem omsorgsfullt. Skär av den nedersta biten av sparrisen (cirka 2 cm) och lägg dem sedan i en rostfri kastrull, täck med vatten och saften av en citron. Lägg i en tesked salt och sjud långsamt tills sparrisarna är mjuka. De kan serveras ljumma eller kalla ? allt efter önskemål. Smält smöret. Vispa äggulan luftig tillsammans med vinägern över ljummen plattat. Slå ihop såsen genom att tillsätta det smälta smöret lite i taget tills såsen är mättad och tjock. Tvätta apelsinen och riv skalet. Smaksätt såsen med salt, lite cayennepeppar samt skalet och saften från apelsinen. Extra gott och lyxigt blir det också om du strör lite rostade pinjenötter över.

  • adi

    Portabello i filodeg

    4 portabellosvampar
    4 runda filodegsark

    Fyllning:
    100 g smör
    4 vitlöksklyftor
    2 dl finhackad basilika
    salt, peppar

    Pensling:
    olja

    tillbehör:
    krispig sallad
    Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort foten på svampen. Lägg varje svamp på ett fillodegsark. Rör samman smör, vitlök och basilika. Fördela över svamparna. Krydda. Pensla fillodegen med olja. Samla degen och knip ihop den så att svampen ligger som i ett knyte. Baka knytena i 15-20 minuter. Servera den läckra svampen med en krispig sallad.

  • Skoogh

    Toast med ruccolakräm - 2 dl creme fraiche, 100 g riven ost, 100 g hackad ruccola, 2 klyftor vitlök, salt, peppar. Dekorera med ett par strimlor paprika. Supergott.

Svar på tråden Förslag på vegetarisk förrätt?