Tårta utan sockerpasta
Det är fint att sätta plattor av choklad på sidorna tycker jag (också väldigt snyggt med en enda rundel av choklad runt hela tårtan, men det blir inte lika tjusigt när man skär). Eller rullar av choklad eller marängstavar.
Det är fint att sätta plattor av choklad på sidorna tycker jag (också väldigt snyggt med en enda rundel av choklad runt hela tårtan, men det blir inte lika tjusigt när man skär). Eller rullar av choklad eller marängstavar.
Såg en tårta på vägen hem nu som hade ett "staket" av choklad runt sig (spritsat på ett cellofanband, låt stelna något så att det inte rinner. Lägg sedan bandet runt tårtan, och ställ i kylen så att det stelnar riktigt. Ta sedan bort plasten. ) Väldigt snyggt!
Utpala: Det går att göra en gele på (vit) choklad som man häller över tårtan. Har dock bara provat det med en tårta som skulle frysas innan, och då stelnar den såklart snabbare än utan frysning.
Snyggt att dekorera med chokladplattor el dyligt runt om också. Vad hade du tänkt att tårtan skulle innehålla?
Tycker inte att den blir FÖR söt, men det beror ju på hur mycket man gillar socker också.
Ska nog tillägga att gelen inte blir torr och hård utan kladdig (men blank).
skogsbruden: Receptet på vit chokladgele finns i just Jan Hedhs bok chokladpassion! S 147!