• ElSt

    Budgett på ca 20000 - 30000, hur gör ni ?

    Jag och min sambo har valt att bjuda många gäster och måste därför skära ner på kostnaderna. VI kommer bjuda ca 120 gäster och tänker inte spendera mer än 40 000 kr. Det finns massor av sätt att göra det på utan att bröllopet känns billigt.

    Inbjudningar, placeringskort mm: Fint pappaer i rengbågens alla färger finns att köpa i välsorterade pappersaffärer för ca 4 kr per A4 och ca 3 kr per kuvert. Dessa papper har präglad yta, är av tjock kvalitet och ser mycket snygga ut. Gör alla pappervaror själv och posta bara de inbjudningar somv erkligen behövs. De gästre ni träffar ofta kan absolut få sin inbjudan i handen när ni ses.

    Dukning: Linnedukar och servetter är dyrt att hyra och pappersdito av hög kvalite känns inte billigt. Leta gärna efter en grossist så blir priset ännu lägre. Gå ut i naturen och plocka vackra löv, blommor, rönnbärskvistar osv (beroende på säsong) att dekorera bordet med. Sätt stora buketter i vaser eller lägg löv och kvistar som en löpare i mitten av bordet. Eller köp vackra frukter och grönsaker (vindruvor, auberginer, krnärtskockor osv) och placera ut på samma sätt. Köp små värmeljushållare på Ikea (9 kr för 4 st) och tillhörande ljus (29 kr för 100 st). Vill ni inte behålla alla värmeljushållare efteråt kan ni återanvända dom som presenter när ni är bortbjudna (istället för blomma, vinflaska eller chokladask).

    Mat: Vi kommer göra all mat själva vilket är ett av det enklaste sätten att spara pengar utan att dra ner på kvaliten. Buffé är det enklaste och billigaste alternativet. (om någon är intresserad av vad vi tänker servera så får ni gärna höra av er så mejlar jag en lista.)

    Dryck: Att bjuda på alkohol till maten men sedan ha bar till självkostnadspris är ett suveränt alternativ. Eller varför inte be alla gäster ta med egen alkohol och stå bara för det alkoholfria. Blir festen verkligen mer lyckad av att du och din bliande bjuder på allt? Vårt bröllop kommer vara alkoholfirtt eftersom lokalen vi valt har det som krav. Det är inte vad vi hade tänkt från början men har verkligen dragit ner på kostnaden.
    Tårta: Baka själv! Har ni många gäster är det enklast att baka "rulltårte"bottnar, men tom med om ni köper färdiga bottnar så blir det billigare än att köpa konditori tårtor. Köp färdiga frysta tårtor (typ Frödinge prinsess). En hel tårta kostar lika mycket som en bit från konditoriet! Vill ni absolut ha konditori tårtor så beställ inte en särskild bröllopstårta utan flera vanliga. En vanlig tårta kostarr ca 25 kr/bit medans en bröllopstårta kostar ca 50 kr/ bit. Oavsett vilket alternativ ni väljer så går det utmärkt att dekorera tårtorna med brudpar osv.
    Mitt bästa tips är att tänka igenom varje liten detalj och försöka hitta ett billigare alternativ än det traditionella.

Svar på tråden Budgett på ca 20000 - 30000, hur gör ni ?