Gåslever - älskar eller avskyr?
Finns det någon mer än jag (och min man) som tycker att gåslever är det aaaaabsolut godaste som finns i hela världen (ok, anklever är väl inte heller så pjåkigt;))? Helst ska det vara gåslverterrin - eller gåslever på det "äkta" sättet, dvs ren lever som man äter tilsammans med stora bitar gult gåsfett. Jag veeeeet att det låter läskigt, faktum är att det ser ganska läskigt ut när man ser det första gången och inte har smakat, men det är gudomligt. Det skulle vara kul att veta om någon mer har fallit för detta, eftersom det verkar vara rätt ovanligt i Sverige. Här i Stockholm säljs riktig gåslever (inte paté eller mousse eller annat utblandat tjafs) bara på 2-3 ställen i hela stan, tror jag!
Vårt favoritsätt att äta denna delikatess på är följande:
* Gåslever i bit!
* MYCKET tunna skivor av ett hårt päron
* Rostad formfranska skuren i trekanter
* Champagne!
Så snälla, gillar du gåslever, skriv en rad! Men jag undanber mig kommentarer om hur synd det är om gässen, nuförrtiden tvångsmatar man dem nämligen inte för att framställa gåslevern. Så var det utrett!!