Inlägg från: brudkronan |Visa alla inlägg
  • brudkronan

    Finns det jobb inom vård/omsorg där man tjänar bra?

    He... jag är sjuksköterska med distriktsköterskespecialistutbildning (vilken jag iofs inte använder mig av just nu.) Jag har varit färdig i 13 år och tjänar 22100 kr/månaden. Jag betalar också ca 1100 kr/månaden av min nettoinkomst till CSN.

    Jag kan känna att mitt yrke delvis ÄR ett kall - inte sjutton hade jag fortsatt med detta stressiga, krävande yrke med ansvar att ta hand om döende människor och deras sörjande anhöriga om det bara var för att tjäna pengar... för det gör jag ju knappt...

    Hm... finns det någon som vill anställa en ursmart, flexibel, social, idérik och allmänt trevlig kvinna i 40-årsåldern förresten? Jag är beredd att byta...

  • brudkronan

    ...och för att svara på din fråga, kaprifol, och inte bara gnälla...

    Jag hade valt Hälso och sjukvårdsadministration om jag var du. Man kan göra MYCKET för pateienter och personal i en sådan position också - och du kommer att tjäna mer och ha drägligare arbetstider. Det är mitt råd.

  • brudkronan

    Pajo! Jag förstår ditt resonemang, men måste ändå säga att man har lite rätt att gnälla om man som vuxen högutbildad ensamstående kvinna knappt kan klara sig från månad till månad på sin lön.

    Jag vet inte hur du har det, men jag har ingen att dela mina levnadskostnader med, så det är faktiskt tufft. Jag fattar inte hur ensamstående kvinnor med barn klarar sig... jag är djupt imponerad av dem som klarar sig själv och sina barn på en sjuksköterskelön.

    Jag har alltid älskat mitt jobb, älskar interaktionen med människor, älskar känslan av att kunna stötta, trösta och finnas till för en annan person, men jag kan inte säga att jag älskar den känsla av att inte räcka till som jag får när tidspress och resursbrist visar sitt fula tryne... jag är en jävligt bra sjuksköterska, och jag gör ett jävligt bra jobb när jag har utrymme till det. Som tur är har jag det just nu på det Hospice jag jobbar på - men jag har aldrig kännt att jag haft utrymme att göra mitt allra bästa på någon annan arbetsplats inom vården. Jag älskar mitt Hospice-jobb, men realisten inom mig vet att min tid på Hospice är begränsad - jag kommer inte att mentalt kunna klara att arbeta med människor som dör under resten av mitt arbetsliv - en dag kommer jag inte längre klara att göra ett bra jobb. Då är det dags att byta - problemet är att jag inte vet vart jag skall söka mig då... Jag tror att den här sjuksköterskan har ett bäst före datum - och det datumet är inte allt för långt borta - oberoende på hur bra eller dåligt betald jag är.

    Jaja... nu blev det tungt... och dessutom helt OT, jag ber om ursäkt till trådstartaren för att jag stal hennes tråd...

  • brudkronan

    Pajo!

    Jovisst, det ligger i mina egna händer... sant... men erfarenhet är att det ENDA sättet att egentligen förbättra min lön mer än med några hundralappar om året är att byta tjänst ofta ... jag gjorde det under ett par år. Bytte från sjukhem -> distriktssköterska -> medicinsk forskningssjuksköterska -> högskoleadjunkt (lärare på sjuksköterskeutb) -> hospice syrra under åren 1998 - 2002... var dessutom sjukskriven pga posttraumatisk stressreaktion under nästan ett år från och till under tiden... men min lön höjdes med 6000 under de åren... så det är det enda sätt jag vet att kunna höja min lön som sjuksköterska mer än marginellt. Men nackdelen är ju att man aldrig riktigt kommer till ro innan det är dags att flytta sig igen... så nu stannar jag på Hospice ett tag, så länge det går... och du har rätt, palliativ vård är fantastiskt givande och spännande! Jag rekommenderar det! :)

    Kanske trådstartaren tycker det här är en intressant diskussion hon också, vi är ju två förträffliga och erfarna systrar som diskuterar, eller hur!?! ;)

Svar på tråden Finns det jobb inom vård/omsorg där man tjänar bra?