Inlägg från: ninonica |Visa alla inlägg
  • ninonica

    Finns det jobb inom vård/omsorg där man tjänar bra?

    Jag är sjuksköterska, har jobbat i 4 år, har en vidareutbildning inom hälso och sjukvård för barn och ungdomar och har läst en 10-poängskurs i neonatologi (nyföddhetsvård). Jobbar nu natt på en neo-avdelning sedan två år, är dokumentationsansvarig och ska till hösten börja införa känguruvård på vår avdelning. Varje natt ligger det små små liv i våra händer, då en del barn har den fula ovanan att sluta andas då och då.

    För detta ansvar har jag en lön på 20750 kr. Så jag tycker inte att man tjänar bra när man är specialistutbildad...

  • ninonica

    Kan tillägga att jag har 4 års studielån att betala av på. När jag började betala hade jag 220 000 i skulder. Det äter upp en hel del av lönen.

  • ninonica

    loisa: Vad jobbar du som? Och är alla dina år på universitetet relevanta för just det jobbet du har nu? De 170 poäng jag har samlat på mig är ju helt relevanta för det jag gör varje dag. Först grundutbildningen till sjuksköterska, sen en specialistutbildning för att bli barnsjuksköterska och sen en kurs för att få större kunskap om nyföddhetsvården.

    Sen är det ju väldigt olika vad man tycker är bra/dålig lön. Allt är ju relativt. För det slit och ansvar som det innebär att jobba inom vården så tycker jag att det är en alldeles för låg lön. I mitt fall är det ju bebisars liv det handlar om. Gör jag ett misstag så kan det i värsta fall betyda att ett barn inte överlever. Och även om vi gör precis allt som man kan göra, så dör ju ändå en del av barnen som kommer till oss. Att vårda döende barn och deras föräldrar är inget lätt jobb, utan väldigt psykiskt påfrestande.

    Men det största felet med min lön är löneutvecklingen. Det händer inte mycket på den fronten. En nyutexad ssk hos oss har en ingångslön på 17500-18000 kr nu ungefär. Våra mest vana barnsjuksköterskor som har jobbat 40 år har en lön på 23000-25000. Över det går det just nu inte att komma hos oss, oavsett hur länge du har jobbat, hur mycket utbildning du har och hur många olika ställen du har jobbat på.

  • ninonica

    Oj, Mizz...jag har visst valt fel yrke. *ler* Vi ligger ju in princip lika i lön, och jag har jobbat fyra år som ssk. Vi får 600kr/år för friskvård, inget fika, och inga andra förmåner. För att jobba i landstinget verkar du ha det ganska bra.

Svar på tråden Finns det jobb inom vård/omsorg där man tjänar bra?