• lij
    Äldre 17 Jun 16:23
    58031 visningar
    14 svar
    14
    58031

    smycken som mörknar, tips sökes

    Säger som Popcorn, är det så att ytmaterialet slitits bort så går det nog inte att göra något åt det. Tyvärr.

  • lij
    Äldre 18 Jun 16:31
    #0

    Ja äkta och oäkta.. för mig betyder äkta silver att det är just silver och inte silverfärgat eller silveröverdraget. Men det betyder inte att silversmycket är "finare" eller snyggare. Design är ju som sagt en helt annan sak, med äkta menar jag endast metallen som smycket är gjort av. MJag tycker det är tråkigt att kunder köper dyra smycken i tron att de är äkta (inte kundens fel utan butiken eller tillverkarens) och sedan blir missnöjda när de inte håller.

    Pilgrim vet jag inte är äkta silver och guld (det finns dock några få smycken i deras kollektion som är äkta) och Snö of Sweden skulle jag inte heller tro är det.

    Angående vilka märken som använder äkta silver och guld så är en enkel utgångspunkt att det som säljs i klädaffärer och liknande inte är äkta. Men det kan givetvis finnas äkta där också. I guldbutikter är det troligare att man hittar "äkta" smycken, men de säljer ju Pilgrim som inte är äkta också. Det säkraste sättet att få veta är att fråga någon i butiken innan man handlar. Några märken jag vet använder äkta metaller är: Catwalk, Pandora, Scoop, Carré Copenhagen.

Svar på tråden smycken som mörknar, tips sökes