• Popcor­n
    Äldre 16 Jun 08:43
    57949 visningar
    14 svar
    14
    57949

    smycken som mörknar, tips sökes

    Det här är väl egentligen inte vad du frågar efter och vill höra men i alla fall...

    Hultquists smycken är faktiskt inte i äkta material rakt igenom. De är bara överdragna med palladium och äkta silver respektive coppar och guld. Tyvärr så betyder det här säkert att du faktiskt inte kan putsa upp smyckena igen. I stället riskerar du att gnugga bort det äkta material som kanske finns kvar.

    Vill du kolla själv på hemsidan så är den

    www.hultquist-copenhagen.com

    Titta under produktinfo.

  • Popcor­n
    Äldre 17 Jun 16:42
    #0

    Jag kom på en annan sak... Lite beroende på vad det är för stenar på smycket kanske du ska vara lite försiktig med alltför mycket kemiska preparat. Putsmedel för metaller behöver inte nödvändigtvis vara så snälla mot andra material.

  • Popcor­n
    Äldre 17 Jun 23:33
    #0

    Apropå äkta och äkta - jag för min del skiljer gärna på vad som är vad och i det här fallet menar jag naturligtvis bara äkta/oäkta material (vilket jag också skrivit). Materialet är ju bara en av de saker som avgör värdet/skönheten på ett smycke. Det absolut viktigaste är ju själva designen så jag förstår defintivt vad du menar krisvenss! Man får tänka på vad man pratar om - äkta material eller äkta design .

    Nu till de andra märkena du frågade om.

    Pilgrim använder sig av samma basmaterial (metallen) som Hultquist. Man ska alltså behandla även de smyckena med viss varsamhet och undvika vatten etc. Jag vet inte vilket av dessa märken som har det tjockaste ytlagret och vilka som därför håller färgen bäst. De färgade delarna är i de flesta fall av emalj.

    När det gäller Snö of Sweden så använder de äkta material såtillvida att de använder odlade sötvattenspärlor och halvädelstenar som bergskristall och rosenkvarts i många av sina smycken. Vissa är dock gjorda av glaspärlor. Metallen är sannolikt inte silver. Det här vet jag inte säkert för jag har inte läst det någonstans, men utifrån hur metallen ser ut och känns så är jag rätt säker (håller på med silversmide själv).

    Andra smyckesdesigners... hmmm... här lägger nog reklamförbudet hinder i vägen . Jag ska fundera på andra och återkomma!

Svar på tråden smycken som mörknar, tips sökes