Fryst citrontårta med passionsfruktsås.
6 port
1 citron
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl strösocker
1 1/2 dl creme fraiche
2 äggvitor
15 skållade och skalade sötmandlar
Sås:
4 passionsfrukter
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
Tvätta citronen. Riv skalet och pressa ur saften. Vispa grädden, vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt citronskal, -saft, vispad grädde och creme fraiche.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner i smeten tillsammans med den finhackade mandeln. Häll upp smeten i en vattensköljd pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Låt tårtan stå i frysen minst 2 timmar.
Gröp ur passionsfrukterna. Blanda socker och vatten och låt koka någon minut. Tillsätt fruktköttet. Lyft från värmen och låt svalna.
Servera tårtan med såsen.