Inlägg från: Bröllopstokiig |Visa alla inlägg
 • Bröllopstokiig

  Åderbråck o p-piller??

  Jag har fått fler o fler röda, ytliga små blodkärl på låren samt synliga blåa vener på vaderna. Detta blir bara värre för varje år verkar det som. Har hört att det beror på genetik och/eller hormoner därför började jag fundera på mina p-piller yasmin. Detta pga att mina föräldrar inte har några större problem med detta och för att jag började med p-piller för ca 7 år sedan o det är ungefär då det började. Vet inte om detta kan vara en tillfällighet, annars skulle väl fler tjejer ha detta problem med p-piller antar jag...Det är hur som helt mkt besvärande på sommaren så man vill gå i kjol o visa benen, men skäms över dem..Jag är ju trots allt bara 25 år gammal...Några andra med samma problem? Har sprutat en del ytliga blodkärl, en del har försvunnit men inte alls allt...

 • Svar på tråden Åderbråck o p-piller??
 • Bröllopstokiig

  Jag har sprutat de röda små kärlen på en klinik i stan, det finns många som gör det om man bara kan betala för det.. Det gjorde ganska ont på vissa ställen, sved till liksom o nu efter 1,5 månad börjar jag se att en del har försvunnit. Men inte allt. Det kostade 1700 kr. Nästa gång alltså till nästa sommar ska jag kanske testa skuminjektioner med ultraljudsteknik som sägs vara mkt effektivt, återstår o se vad det kostar..

 • Bröllopstokiig

  Var hos en gynekolog igår men enligt honom fanns det inget belägg för att p-piller kan framkalla åderbråck eller ytliga blodkärl.

 • Bröllopstokiig

  Swing: Ok, så du har varit hos Brigitte G.P. Jag har funderinar på att behandlas av henne för mina ben. Var hon bra? Gjorde det ont? Bedövning? Hur lång tid efter beh kan man se resultat? Kan hon ta bort blåa större vener som ännu bara är synliga o inte åderbråck? Är det lång kö till henne?

 • Bröllopstokiig

  Ok, intressant att det är fler som har samma erfarenhet som jag av p-piller. Jag ska efter nästa pillerkarta sluta med Yasmin och se om det blir ev. skillnad eller tillbakabildande av blodkärlen, men det kanske inte är möjligt...

 • Bröllopstokiig

  Swing: Tack så mkt för svaren!! Så då bör man redan nu boka tid om man vill ha fina ben till nästa sommar alltså. Hur blev ditt resultat? Tog de bara bort ytliga röda små blodkärl eller även större blå vener? Är du nöjd? Var det värt alla pengar?

 • Bröllopstokiig

  Så nu har jag bokat tid hos Dr. Brigitte Galland Perhard för konsultation o ev beh. först den 30 nov....Helt otroligt lång väntetid...måste vara en himla populär läkare som förhoppningsvis åstadkommer mkt bra resultat!!

Svar på tråden Åderbråck o p-piller??