Inlägg från: loppran |Visa alla inlägg
  • loppran

    Italiensk efterrätt?

    Pannacotta såklart! :D

  • loppran

    Och här är en jordgubbs- och limepannacotta, receptet är snott från arla.se

    Ingredienser för 6 port:

    1 gelatinblad
    1 1/2 dl vispgrädde
    2 tsk strösocker
    250 g Kesella jordgubb&lime

    Jordgubbssallad
    250 g färska jordgubbar
    2 passionsfrukter

    Gör så här

    Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden. Låt svalna något. Blanda ner Kesella. Fördela i små glas och ställ i kyl att stelna i ca 3 timmar eller över natten. Skär jordgubbarna i skivor. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Blanda jordgubbarna med passionsfrukten och fördela det på pannacottan vid servering.

Svar på tråden Italiensk efterrätt?