• 18 juni 2005

    Vad kostar er brudbukett?

    Jag har precis beställt min brudbukett och tyckte att 2000 kr var mycket, för en traditionell rund bukett med rosor och lite grönt. Det verkar variera väldigt med priser på brudbuketter. Två av mina kompisar beställde ungefär samma bukett, samma sommar, i samma affär, men den ena fick betala dubbelt så mycket!

  • Svar på tråden Vad kostar er brudbukett?
  • LeeLooKarin

    ja skall ha en bukett med callor, men jag gör den själv, den skall vara ganska enkel , å kommer kosta ca 400:- hade ja beställt den från en florist hade den kostat ca 1400:-..
    tänkte kasta den till alla giftas-sugna tjejjer på bröllopsfesten! kan va lite kul!

  • LisaML

    Min kommer att kosta ca 1 000 kronor. Den kommer att innehålla pioner, luktärt, kanske daggkåpa och lite smultronrankor.

  • Augusti20

    2000 va otroligt mycket för en rundbunden bukett med bara rosor, där får man lov att säga att dom får betalt för dom rosorna.
    jag vet nämligen vad det kostar, jobbar som florist, men riktigt så mycket finns inte en chans om den ska var så pass enkel.
    helt otroligt!!!

  • grip

    Min kommer att kosta ca 400 tillsammans med tärnbuketten. Jag kommer att ha kallor i min bukett. Det är ingen speciell bindning på den som det brukar vara på brudbuketter, vilket gör att dom är så dyra. Tänkte först ha en "riktig" brudbukett typ droppformad. Men tycte att 2000 kronor var på tok för dyrt. Jag kommer inte heller att spara min bukett efter bröllopet. Det kändes lite som att kasta pengarna i sjön. Buketten jag valt kommer ialla fall bli jättevacker.

  • Diana2

    Hej hej. Har hört att om man ej säger att det ska vara en brudbukett så lägger dom inte på extra kostnad? Jag har då i alla fall en himla tur. Hos floristen i byn får jag en brudbukett med callor och grönt + Corsage till brudgummen, bestman, lillpojken, bukett till brudnäbben plus lite blomdekoration till borden allt detta för max 1700. Höll på smälla av, bara tacka och ta emot.

  • Tingeling__

    Jag ska ha en brudbukett med rödarosor, blåmusslor och lite grönt den kommer att kosta ca 1500:- Detta för att det är lite svårt att fästa musslorna. Det märks verkligen att priset kan variera. Tärnorna ska ha buketter med rosor och grönt kommer att kosta ca 200:- st

  • raskan

    Vi känner floristen å betalar 1000kr för min bukett 3 tärnbuketter å blommor till gubben å bestman
    Millan

  • heas

    min går på 1200 kr inkl min syters bukett och min blivande makes det är bra pris tycker jag rosor grönt murgröna brudslöja och annat jag minns ej vad det hette

  • Decorist

    Diana2:

    Vi lägger inte på en "extra kostnad" tagen ur luften för att man säger brudbukett. Klart man får en vanlig bukett om man inte säger brud, men då är det just det du får också, och inte en välarbetad brudbukett som är gjord för att tåla stryk och stå sig en hel dag, om inte längre eftersom många vill konservera den efteråt. Varför är det inga brudar som ifrågasätter skillnaden på en brudklänning och en "vanlig klänning", eller en bröllopstårta och en "vanlig tårta"? Då är det inga som tänker på att det också är en hantverk och man lägger ner extra tid... De florister som lägger på mer än andra florister anser sig antagligen så duktiga, proffesionella och har ett namn att spela på så de kan ta mer betalt, precis som modeskaparen Lars Wallin...ingen tänker väl på att hans råvaror kostar lika mycket som nån annans när han skapar en brudklänning, eftersom alla vet att han har ett erkänt namn...

    Så, nu har jag försökt försvara oss florister här på sidan än en gång... =)

Svar på tråden Vad kostar er brudbukett?