• Nosen*

    Någon mer som ska hyra Enebybergs Gård ?

    Någon mer som ska hyra Enebybergs Gård ??
    Skulle va kul att dela tips, idéer...

  • Svar på tråden Någon mer som ska hyra Enebybergs Gård ?
  • Kirsto

    Jag känner inte till stället, men blev lite nyfiken. Hur ligger huset (är det t.ex. vatten eller natur i närheten)? Vad kostar det att hyra? Tar man då med sig egen mat och dryck (läs vin)? Glad för info!

  • Nosen*

    Eneybergs Gård ligger i Täy kan man nog säga. Det är en stor 1700 tals villa. 2 våningar med kakelugnar i varje rum. En stor trädgård med en stor häck runt om vilket gör att den är insyns skyddad från grannarna.
    Man måste ta maten från Paul Degen som har hand om gården. Men man får ta med eget dricka :)
    Lokalhyran ligger på 3500.

  • Sommarbröllop 2005

    Hej Nosen!
    Vi har bokat Enebybergs Gård till vårt bröllop den 2 juli i sommar. När gifter ni er? Vore jätteroligt att utbyta lite idéer.

    Se www.pauldegen.se för bilder på Enebybergs gård.

  • Nosen*

    Vi gifter oss den 6 augusti.
    Vad har ni valt för mat ?

  • Sommarbröllop 2005

    Vi har blädrrat fram och tillbaka i foldern han skickde men fortfarande inte bestämt oss.
    För ett par veckor sedan testade vi en meny bestående av; lax och ruccolasallad med apelsinblomshonungsdressing och pinjenötter, marulksmedaljonger med dragonörtsås och slutligen kanel- och kardemummaparfait med rabarbersås. Allt smakade mycket bra, i synnerhet desserten som var supergod så den känns given. Marulken till huvudrätt var jättebra men jag tror att vi kommer välja en kötträtt istället. Har en känsla av att det många föredrar kött framför fisk. Tvekar på förrätten känns tillräckligt festlig men det lutar åt den.
    Har ni bestämt er meny än? Om inte, vilka rätter väljer ni mellan? Har ni tänkt att testa menyn innan?

  • Nosen*

    Vi provsmakade våra "utvalda" rätter för nån vecka sedan. Det var verkligen super gott.

    Förrätt: Rökt lax på ruccolasallad med apelsinblomshonungsdressing = Jätte god

    Varmrätt: Kalvfilé med hasselbackspotatis, sockerärtor, squasch, tomat fylld med sellericreme och kantarellsås = Supergott

    Efterrätt: Svartvinbärssoret & vaniljglass.

    Vi kommer nog att välja dessa eftersom det inte fanns någonting att klanka på.

  • Sommarbröllop 2005

    Vad roligt att ni också var nöjda med maten! Kalvfilén låter som ett bra alternativ till huvudrätt.

    Hur många blir ni och hur har ni tänkt ha borden placerade? Har ni funderat något över hur ni skall "dekorera" borden?

  • Nosen*

    Nä vi vet inte hur vi ska dekorera än.... Det enda vi pratat om är att vi ska ha marchaller på hela uppfarten hela kvällen lång samt att pelarna vid ingången ska vi klä med björkris.

    Vi har bjudit in 65 gäster. Tror att runt 60 st kommer att tacka ja.
    Vi kommer att ha ett honnörs bord och 4 st tungor.
    När vi var där för att provsmaka maten hade de dukat upp för 50 års fest. Paul sa att det är ung. samma dukning till bröllop. Det var jätte fint. Så det kommer nog att bli bra. Har du sett bilder på när det är uppdukat ?? Jag har en länk annars om du vill se.

Svar på tråden Någon mer som ska hyra Enebybergs Gård ?