Roliga middagslekar och sittningslekar för bröllopet

Planerar du ett bröllop och vill ha lite skoj och underhållning under middagen? Här följer en lista på några roliga middagslekar och sittningslekar som definitivt kommer att få gästerna att skratta och skapa minnesvärda stunder.

middagslekar och sittningslekar
Roliga lekar som får igång minglet på bröllopet

Bröllopsmiddagen är ett perfekt tillfälle att integrera lekar och aktiviteter för att förgylla stämningen och engagera gästerna. Vare sig det är att sätta igång skratten eller att bryta isen mellan gäster som inte känner varandra väl, här kommer några lekideér.

1. "Vem gjorde det?"

Det här är en klassisk och rolig lek som får alla att skratta. Bruden och brudgummen sitter rygg mot rygg och håller varandras skor i sina händer. När frågan "Vem är mest trolig att..." läses upp höjer de skon till den person de anser det stämmer bäst på.

2. Musikkvisslingen

Detta är en enkel men underhållande lek. En person väljs ut för att kvissla en sång, och de andra gästerna måste gissa vilken sång det är.

3. Lådan med frågor

I början av middagen distribueras små papperslappar och pennor till alla gäster. De ombeds skriva ner en rolig eller intressant fråga, och lapparna placeras i en låda. Under middagen dras lappar slumpmässigt och frågorna läses upp för brudparet att svara på.

4. "Jag har aldrig..."

En rolig och engagerande lek där alla deltar. Någon gör påståendet "Jag har aldrig..." och den som har gjort det som nämns måste ta en klunk av sin drink. Det är ett roligt sätt att lära känna varandra bättre.

5. Hemliga uppdrag

Varje gäst får ett hemligt uppdrag i början av middagen, som att starta en applåd, berätta en viss historia, eller säga ett visst ord flera gånger under middagen. Målet är att slutföra uppdraget utan att någon gissar vad det är.

Dessa middagslekar och sittningslekar kommer säkerligen att göra din bröllopsmiddag mer levande och rolig, och skapa en ännu mer minnesvärd upplevelse för både er själva och era gäster.

Läs mer: Roliga lekar till bröllopet – skapa minnesvärda stunder på din stora dag

Läs mer: Bröllopsbingo – 23 frågor

Powered by Labrador CMS