Experten svarar: Blommor på bröllopet

Bröllopstorgets expert, bröllopskoordinatorn Jacqueline Rova, ger sina bästa tips kring hur ni kan tänka kring blommor på bröllopet. 

Blommor På Bröllopet
Blommor På Bröllopet

Blommor brukar oftast vara en av de större kostnaderna på bröllopet, vilket inte är så konstigt då det är en färskvara. Blommor har flera användningsområden på bröllop och bidrar mycket till atmosfären.

Bröllopsbukett, tärnbuketter, corsage, vigselbåge , bordsdekorationer, kyrkdekorationer, blomsterväggar, blomsterarrangemang vid ingångar, hängandes i taket, i lyktor, på bröllopstårtan, i håret… Bara fantasin sätter gränser! Men, då kostar det ju också.

Priset varierar utifrån vilka blommor och blad ni önskar. Är det en säsongsblomma brukar det bli lite billigare, men annars kan det stiga rejält.

Här är Jacquelines bästa tips hur ni kan få ut det mesta av blommorna på bröllopet:

Flytta blommorna från vigselplatsen/kyrkan till festlokalen

Blommorna från vigseln ser gästerna endast under en kort period, och dessutom ligger fokuset antagligen inte på blomsterdekorationerna när ni står där framme och säger ”ja” till varandra. Utse några gäster eller några i brudföljet som får som ansvarsområde att samla ihop blommorna från kyrkan och frakta med dem till festlokalen, så att ni kan fortsätta njuta av de fina blommorna även under middagen. Två flugor i en smäll!

Plastblommor

Plastblommor idag ser väldigt naturtrogna ut, och för att göra det extra förvirrande kan ni blanda ut plastblommor med riktiga blommor. Ett sätt att göra buketterna och arrangemangen fylligare, men ändå komma undan lite billigare.

Placera ut tärnbuketterna

När ni väl anländer till festen kommer tyvärr de fina buketterna hamna i skymundan och antagligen inte användas igen. Placera ut tärnornas buketter på borden istället så att de får den uppmärksamhet de förtjänar!

Styckblommor

Ett stilsäkert tips är att köpa snittblommor och sätta enstaka blommor i små vaser på borden istället för stora arrangemang – charmigt och billigt på samma gång.

Eukalyptus

Eukalyptusblad är både fina att titta på och doftar härligt. Lägg ut bladen som en girland längs borden och stick in blommor här och var. Komplettera med bordsnummer och ljus, och ni får en prisvärd variant som blir väldigt fin!

Välj placering

Om ni tycker att blomkostnaden känns alldeles för dyr, kan ni välja att prioritera de placeringar där de kommer synas mest. Honnörsbordet är till exempel den plats där blommorna syns mest, så varför inte satsa på ett större arrangemang där och hålla det enklare på borden?

Följ Jacquelines instagram @allaboutlove_weddingplanner för mer inspiration!

Powered by Labrador CMS