Annorlunda möhippa – så överraskar du den blivande bruden

Planera in lite roliga överraskningar till bruden så får ni en oförglömlig, annorlunda möhippa!

Överraska bruden med en annorlunda möhippa!
Överraska bruden med en annorlunda möhippa!

Är det dags för din bästa vän att tåga fram mot altaret? Då är det hög tid att börja planera en möhippa hon sent kommer att glömma. Idag finns det massor av roliga saker att ägna dagen åt – aktiviteter, fest eller bara massa mys!

Här får du ta del av 10 inspirerande tips till hur du arrangerar en annorlunda möhippa!

Läs också: Planera möhippa: lekar, tips och aktiviteter – stor guide

1. Fotouppdrag för bruden

Ett roligt lekmoment på en möhippa kan vara att styra upp ett roligt fotouppdrag. Ge bruden en engångskamera och be henne ta tio foton. På Bröllopstorgets forum tipsar folk varandra om vilka fotouppdrag man kan göra, till exempel:

  • Första dejten
  • Bröllopet
  • Äktenskapet
  • Framtiden
  • Vad som var bäst med honom
  • Vad jag irriterar mig på
  • Drömbostad
  • Vår kärlek
  • Hur jag förför honom

Andra teman kan vara att ta selfies med allmänna eller knasiga teman, till exempel: en citron, en hund, en kock, en skylt och liknande. Anpassa er efter var ni hade tänkt placera ut bruden för uppdraget!

2. Påsleken

I en annan tråd på Bröllopstorgets forum tipsar en användare om Påsleken:

Jag fick vid lunchen på min möhippa plocka saker ur en påse. Varje tjej hade tagit med sig ett föremål som de tänkte på när de tänkte på sig själva och mig, typ. Sedan fick jag gissa vem som hade tagit med sig vad och varför. T.ex. hade en tjej med sig en väckarklocka, som påminde om en incident på en resa vi gjorde tillsammans i tonåren när jag försov mig och skapade halvpanik för delar av gruppen. Jättebra sätt att få alla att lära känna varandra och plocka fram en hel del fina minnen!

3. Anlita en kock

Ett kul inslag är att boka en kock som kommer hem och lagar mat. Då kan ni festa på hemmaplan och det är en kul upplevelse att se när kocken lagar till den festliga supén.

4. Quiz till möhippan

Gör ett kahoot-quiz med frågor med roligt tema. Kanske ett tema om kropp- och knopp, om barn/bebisar, eller något annat som kan vara passande för bruden!

5. Gokart - en klassiker

En annorlunda möhippa är ett faktum om du bokar gokart till dagen i ära. Allt behöver inte vara snällt och sött på möhippan – tvärtom kan ett tufft race vara helt rätt!

6. Mys 100%

Om din vän är en riktig mysmänniska gör du helt rätt i att fylla dagen med massor av mys. En vanlig och annorlunda möhippa på samma gång!

7. Möhippa i parken

En möhippa behöver inte äga rum på ett lyxhotell mitt i stan. För de partysugna kan man alltid köra möhippan ute i en park där det är fler som är ute och festar!

8. Möhippa för alla vänner

En annorlunda möhippa ska så klart innehålla vänner av båda könen. Traditionellt sett är det oftast bara tjejkompisar, men det ändrar du på och bjuder istället in brudens vänner utan kategorisering!

9. Oväntade möten

Bjud in människor som på olika sätt varit en del av brudens liv i Malmö. Kanske en favoritlärare som kommer och skålar? Kanske en gammal dagisfröken som säger hej?

10. Bjud in brudgummen

Låt avslutningen bli en riktig kärleksbomb genom att lite oväntat bjuda in brudens blivande man. Sätt på musik och låt dem köra en träningsrunda inför bröllopsvalsen!

Powered by Labrador CMS