Bröllop

Planera möhippa: lekar, tips & aktiviteter – stor guide

Att planera en möhippa är riktigt kul. Det finns hur mycket saker som helst ni kan hitta på för att göra den oförglömlig! Här har vi samlat alla tips.

En möhippa ska vara ett minne för livet!
En möhippa ska vara ett minne för livet!

Planerar du en möhippa? Kul! Det finns massa roliga saker ni kan hitta på med den blivande bruden. Här kommer våra samlade tips på hur du skapar en oförglömlig möhippa till din syster eller väninna!

Arrangera en möhippa: 10 tips

1. Gå ihop – vilka ska vara med och anordna möhippan?

Första steget är förstås att dra ihop ett gäng. Välj brudens närmaste vänner – och var osjälvisk! Kanske är det någon du själv inte kommer överens med, men som står bruden nära? Det är bruden som ska stå i fokus, så här gäller det att ställa sig åt sidan.

2. Fundera över vad bruden vill

Det är du och dina kompisar som känner bruden bäst. Vad uppskattar hon? Är hon traditionell, okonventionell – älskar hon överraskningar eller hatar hon när saker är oväntade? Det blir ingen bra möhippa om bruden känner sig obekväm. Alla möhippor behöver inte vara spritdränkta kaospartyn, det går faktiskt lika bra med en mysig spa-helg utan några obehagliga överraskningar.

3. Budgeten...

Storslagna planer som kräver både helikopter och strippande polismän? Hmm, ja, det låter ju rätt dyrt. Börja med att kolla vilka som är med på möhippan – och hur mycket alla kan tänka sig bidra. Tänk på att ni kan hitta ett upplägg där ni lägger olika, vissa har mindre pengar men vill ändå delta. Kanske kan de istället sköta lite mer admin? Var schysst!

4. Tema

När budget, deltagare och brudens intressen är fastslagna är det dags att komma överens om ett tema! Kanske blir temat 90-tal, kitsch, återhämtning eller något heeelt galet? Det är upp till er! (Men glöm inte bruden, återigen...)

5. Aktiviteter – vad vill ni hitta på?

Klassiska aktiviteter på en möhippa:

  • Femkamp
  • Quiz om bruden
  • Spa-behandling
  • Vinprovning

Här har vi samlat 96 aktiviteter till möhippan, svensexan och svenhippan!

5. Körschema

Nu är det dags att sätta körschemat för möhippan. Många börjar tidigt!

Så här kan ett exempel på körschema se ut:

9.30 Samling av deltagarna

10.00 Kidnappning av bruden

11.00 Champagnefrukost

12.00 Lunch

13.00 Aktivitet

15.00 Ombyte, sminkning

17.00 Drinkar

18.00 Middag

19.00 Party!

Kläm in fotografering, quiz och andra roliga aktiviteter på möhippan!

6. Var ska ni vara?

Beroende på budget och tema är det bra att reda ut var ni ska vara. Var kreativa och utgå från er budget och vad ni vill ha för tema!

7. Mat och dryck

Det är inte ovanligt att en möhippa sker över en hel dag. Tänk på att klämma in mat eller tilltugg åtminstone var tredje timme, så bruden och ni deltagare på festen ORKAR! (Och räkna med det i budgeten...)

8. Plan B

Det är smart att planera upp för en plan B, speciellt om ni har valt en aktivitet som beror lite på vädret.

9. Tänk att det ska vara kul för alla

Kom ihåg att planera aktiviteter som är roliga för alla som ska delta.

10. Föreviga!

Glöm inte att fota, fota, fota! Varför inte bestämma er för en hashtag där ni samlar alla roliga bilder, så hamnar de i samma feed. Roligt att gå tillbaka till vid senare tillfällen.

10. Klaga inte

Blev det inte som just du hade tänkt dig? Var det kanske oenighet i gruppen och någon kände sig överkörd? Här är det viktigt att inte låta det synas inför bruden. Låt henne få uppfattningen att ni är överens, så hon inte känner av att det är dålig stämning.

Vad heter möhippa på engelska förresten?

På engelska heter möhippa bachelorette party! Bachelorette parties är minst lika vanliga i USA och är precis som i Sverige avsedd för att fira den blivande bruden.

Powered by Labrador CMS