Tips på text till er bröllopsinbjudan

Är det dags att skicka ut bröllopsinbjudningar? Här kommer förslag på text att skriva i inbjudningskortet!

Bröllopsinbjudan text
Vad ska finnas med i en bröllopsinbjudan?

Inför bröllopet har man ofta en lång lista med saker som ska förberedas och fixas - man ska välja plats och datum, man ska boka lokal, man ska ordna med eventuell mat som ska serveras, hitta präst eller vigselförrättare, välja kläder och så vidare. Något annat som är viktigt att börja planera i god tid är inbjudningskorten.

När skickar man ut bröllopsinbjudan?

Det vanligaste är att man skickar ut inbjudningskort omkring tre månader innan bröllopet, eller 2-4 månader. Det här bestämmer man dock själv, utifrån hur tidigt man behöver bjuda in. Om man ska ha ett litet bröllop så vet kanske alla redan när bröllopet kommer äga rum, och då kan man välja att skicka det senare om man vill - till exempel för att alla detaljer inte är klara ännu.

Save the date-kort

Ett alternativ om man vill att gästerna ska boka in datumet i god tid, men samtidigt inte vill skicka ut inbjudningskort för tidigt, är att skicka ut "Save the date-kort" innan. Sådana kan man skicka ut ungefär ett halvår innan och meddela datum och att en inbjudan kommer senare, och några månader senare skickar man ut det riktiga inbjudningskortet.

Hur gör man ett inbjudningskort till bröllop?

Här finns det egentligen tre alternativ: Att man beställer färdiga inbjudningskort med bild och text som man valt själv, att man köper inbjudningskort för bröllop där man själv skriver texten för hand eller att man helt enkelt tillverkar inbjudningskorten helt själv.

Vad skriver man för text i bröllopsinbjudan?

Det finns ett antal saker som är viktiga att få med på inbjudningskortet, men generellt kan man säga att man alltid ska nämna sådant som gästerna behöver veta för att komma på bröllopet. Detta innebär alltså att man alltid ska nämna plats, datum och tid. När det gäller tid kan man antingen skriva vilket klockslag det börjar, eller mellan vilka klockslag det pågår om man har en sluttid.

Text för bröllopsinbjudan

Här kommer saker som är bra att inkludera i bröllopsinbjudan!

  • Plats
  • Datum
  • Tid
  • Sovplatser
  • Mat
  • Klädsel (Många gäster vill köpa klänning till bröllop långt i förväg)
  • Tema
  • RSVP - När man senast ska svara om man kommer, och till vem man ska meddela
  • Med eller utan barn
  • Med eller utan + 1 sällskap

Om en del bröllopsgäster kommer behöva resa långt så kan det vara bra att nämna om det finns sovplatser, till exempel om man har hyrt ett hus eller en herrgård för bröllopet där bröllopsgästerna även kan övernatta. Det kan vara bra att nämna vad som kommer att serveras, till exempel om det blir buffé, lättare mat eller en bröllopsfika.

Det är även viktigt att nämna när du senast vill ha besked om de kommer, om detta är något du behöver veta innan - vilket man ofta behöver veta. Skriv när du senast vill att de meddelar om de kommer, hur många de blir och hur de kan meddela detta - till exempel via sms, telefon eller liknande.

Självklart ska man också nämna vilken klädkod som gäller på bröllopet.

Powered by Labrador CMS