Mode & Skönhet

Bröllopsklänningar för gästen: Inspiration, tips och idéer

Bildkälla: Samantha Gades/Unsplash.com

I denna artikel förekommer det kommersiella länkar

Det vankas bröllop inom några veckor för din gamle vän, men vad du ska ha på dig är fortfarande ett stort frågetecken, eller hur? Bröllopstorget har listat fjorton fina klänningar du kan bära på din väns bröllop. 

Har bröllopet inget speciellt tema och är traditionellt kan det vara bra att känna till de olika färgkoderna. För det finns faktiskt vissa färger du ska försöka undvika.

14 bröllopsklänningar att bära som gäst på bröllopet

Vad ska du då ha för klänning som gäst på bröllopet? Här listar vi våra fjorton favoriter som finns i butik just nu.

Bröllopsklänning gäst 2021: Beige dröm

Fin beige klänning i lyxig satin med knytdetalj i midjan. Perfekt till ett sommarbröllop. Här kan du klicka hem under 500 kronor.

Bröllopsklänning gäst 2021: Lyxig satinklänning

Superfin satinklänning i varm rosa färg med bara axlar. Här kan det vara fint med en kavaj eller sjal över för att täcka axlarna. Finns även i blå och svart färg.  Klicka hem här för 499 kronor.

Bröllopsklänning gäst 2021: Blommig klänning

Den här klänningen kan göra sig riktigt fin på ett vår- eller sommarbröllop. Perfekt att matcha med ett par vita klackar. Här kan du klicka hem den.

Bröllopsklänning gäst 2021: Lila omlottklänning

Fin omlottklänning i en lila/blå färg. Passar på alla bröllop året om. Även denna finns i många olika färger. Du kan klicka hem den från Bubbleroom här.

Bröllopsklänning gäst 2021: Rosa glitter

I första hand kanske man inte ska välja en super glittrig klänning med paljetter. Men den här fina rosa klänning med glitter kan ändå funka beroende på bröllop. Klicka hem den här.

Bröllopsklänning gäst 2021:  Ljusgrön klänning

Enkel ljusgrön klänning med en rosett knuten i ryggen. Jättefin till våren eller till och med tidig höst. Köp den här.

Bröllopsklänning gäst 2021: Långärmad blommig klänning

Fin blommig klänning med långa ärmar. Funkar bra till ett sommarbröllop men även till hösten. Klicka hem den här.

Bröllopsklänning gäst 2021: Dröm i pastell

Enkel fin långklänning i en pastellila färg. Har en fin knytning i ryggen också. Köp här för 499 kronor.

Bröllopsklänning gäst 2021: Elegant g

Fin gråblå klänning med slits! Passar jättebra till en bröllop på vintern eller kallare höst! Även denna finns i många olika färger. Klicka hem här.

Bröllopsklänning gäst 2021: Marinblå klänning

Den här marinblå klänningen är bara så fin! Perfekt om du vill ha en mörkare färg, men inte vill bära svart. Klicka hem redan nu!

Bröllopsklänning gäst 2021: Champagnefärgad satinklänning

Vacker satinklänning i en guldig beige färg, ja alltså den där färgen som för tankarna till bubblande champagne. Enkel och fin med en rosett i ryggen. Köp här!

Bröllopsklänning gäst 2021: Grön sammetsblåsa

Den här klänning är perfekt att ha för ett lite kallare bröllop! Fint med markerade axlar och slits! Klicka hem från NA-KD redan nu.

Bröllopsklänning gäst 2021: Blommig sommarklänning

Jättefin sommarklänning som är enkel men ändå lite för fin till vardags. Passar därför super till en bröllop. Speciellt med den djupa halsskärningen. Matcha med ett par vita klackar. Spana in den här.

Bröllopsklänning gäst 2021: Snygg byxdress

Man behöver ju faktiskt inte bära klänning! Kolla in den här snygga byxdressen i en mörk rosa färg. Finns även i fler färger här.

Färgerna du ska försöka undvika som bröllopsgäst:

Rött – En röd klänning innebär nämligen brudgummens käresta. Eftersom röd är “älskarinnas färg” kan de bli lite dumt att bära rött.. Visserligen är det här enligt tradition men försök ändå att kanske inte välja en röd klänning. Om dresscoden såklart inte är röd. 

Vitt – Färgen vit är då brudens färg på bröllopet, om det är ett vanligt traditionellt bröllop utan ett specifikt tema. Så, du kanske ska försöka undvika att välja just en vit klänning. 

Svart – Njae, en svart klänning är inte heller så poppis att bära på ett traditionellt bröllop då det signalerar sorg. Men det kan funka med en svart kostym å andra sidan. Försök bara att undvika begravning känslan. 

Men kom ihåg att bröllop kan ha olika färgkoder och teman och då kan även några av ovan alternativ funka. Men enligt traditionen är detta färger att undvika på traditionella bröllop.

Mer:

Klädkod på bröllop? Här är do’s and dont’s!

Filippa Rådin om frieriet: ”Det blev inte hundraprocentigt”

Bildkälla: Samantha Gades/Unsplash.com

Powered by Labrador CMS