Bröllop

Välja bröllopstema: 15 förslag på roliga temabröllop

För att skapa en genomgående röd tråd genom ens bröllop är det många som väljer ett tema. Vanliga teman är natur, cocktail, bohemiskt – men det finns ju hur många som helst!

Vilka bröllopsteman finns det? Massor! Här listar vi 15 populära teman.

Det krävs inte mycket för att skapa en genomgående röd tråd genom ditt bröllop. Ett bröllopstema kan göra det både enklare, och roligare, att köpa in rätt typ av dekorationer, välja bröllopstårta och skapa roliga inbjudningskort. Låt temat genomsyra alla visuella delar av bröllopet!

Välja bröllopstema – hur ska man tänka?

Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser på teman till bröllop. En del par går så långt som att skapa Disney-tema, 60-talstema eller kanske Halloween-tema. Andra vill mer sätta som ett slags genomgående stilistisk tråd som går genom hela bröllopet – kanske vill man ha ett mer traditionellt bröllop med mer "klassiskt" tema.

Huvudsaken är ju att ni som gifter er är nöjda – eller hur?

1. Bröllopstema: Klassiskt

Svart är kanske inte är en typisk bröllopsfärg, men för er lite modiga och mindre traditionella gör den sig riktigt bra som accentfärg.

2. Bröllopstema: Art Deco

Ett festligt Art Deco/Gatsby-bröllop är som upplagt för galej! Blanda in tidstypiska detaljer från 20-talet med allt det glittriga för den rätta känslan. art Deco har verkligen trendat enormt senaste tiden.

Bröllopstemat "art deco" gör sig så vackert!

3. Bröllopstema: Bohemiskt

Naturnära och naturligt vackert – ett bohemiskt bröllop i det gröna är riktigt trendigt. Kanske blandar ni in virkat, enklare buketter, flätat hår och någon finare service.

Bröllopstema "boho" kommer och går i stora trendvågor.

4. Bröllopstema: Eklektiskt

Mixa färger, stilar och detaljer i ett härligt ordnat kaos. Loppisfynd och designklassiker, högt och lågt, hård och mjukt – inget är för knasigt för ett bröllop i eklektisk stil.

Eklektiskt betyder att man blandar massa olika stilar.

5. Bröllopstema: 60-tal/flower power

Det finns knappast något som väcker så mycket glada känslor som "flower power"-temat. Väljer du ett hippie-tema till ditt bröllop så tycker vi du ska gå ALL IN. Våga leka med uttrycken och känslan!

Ansiktsmålning på ditt hippie-bröllopstema kanske?

6. Bröllopstema: Smoking

Ett formellt smokingbröllop betyder inte stelt och trist – tvärtom! Många drömmer om ett traditionellt bröllop enligt konstens alla regler, vilket brukar betyda stor middag och fest. Och vem skulle tacka nej till det?

Ett klassiskt "smoking"-bröllop kan bli otroligt snyggt och högtidigt.

7. Bröllopstema: Natur

Vårt svenska väder kanske inte alltid är så förlåtande när det kommer till att planera ett utomhusbröllop, så tänk på att gardera med partytält eller liknande. Annars är en uppdukad sittning i en trädgård något av de härligaste man kan tänka sig!

Bröllopstema "natur" har verkligen skenat i popularitet!

8. Bröllopstema: Modernt

Designerklänning och stilbildande – hur långt kan du gå? Ett modernt bröllop kan verkligen se ut hur som helst. Det viktiga är att man hittar den där genomgående känslan av att allt på något vis hänger ihop och appellerar till samma stil eller känsla.

Ett modernt bröllopstema har nästan inga gränser!

9. Bröllopstema: Färg

Är ni stora musik-junkies? Ett liveband och musikinfluenser på bröllopet ger en avslappnad och sätter tonerna för en riktig fest!

10. Bröllopstema: Nautiskt

Ett kustnära skärgårdsbröllop är mångas förstahandsval, den magiska miljön är verkligen romantisk. Lyft in en bit av havet i bröllopet, som till exempel de söta musselskalen som bordsplacering.

Havstema på bröllop är otroligt vackert.

11. Bröllopstema: Preppy

Tänk Upper East Side eller The Hamptons – ett bröllop i ”preppy” stil är både elegant och avslappnat på samma gång.

Preppy är WILD! Och lyxigt.

12. Bröllopstema: Gothiskt

Bröllop och romantik är ju i princip synonymer, så ett romantiskt bröllop i ljusa pudertoner och överflöd av ljuslyktor är alltid ett vinnande koncept.

13. Bröllopstema: Rustikt

Trenden med ett rustikt bröllop har varit stor de senaste åren, och det finns ingen anledning att ge upp den än. Med rustikt hittar du de naggade kanterna, det murriga, det kalkiga.

Rustikt bröllopstema är mycket populärt.

14. Bröllopstema: Tropiskt

Även de tropiska influenserna är fortfarande aktuella, både när det kommer till dekoration, som bröllop.

15. Bröllopstema: Vintage

Älskar ni att fynda på loppis, restaurera möbler och vintagekläder? Ett bröllop i vintage-stil är garanterat minnesvärt – och hur underbar är inte idén att kliva in genom två gamla vackra dörrar in till altargången?

Bröllopstemat vintage är roligt att arrangera.

Läs mer:

tema fest temabröllop

Powered by Labrador CMS