Bröllop

Vi gifte oss på en strand i Florida

Thomas, 32, och Elaine, 25, från Uppsala valde att gifta sig utomlands. På en strand i Florida vigdes de i solnedgången. Det är både fördelar och nackdelar med bröllop utomlands, menar Thomas. Och om man inte känner folk på plats rekommenderar han en enkel ceremoni.

Vi Gifte Oss På En Strand I Florida

Thomas, 32, och Elaine, 25, från Uppsala valde att gifta sig utomlands. På en strand i Florida vigdes de i solnedgången. Det är både fördelar och nackdelar med bröllop utomlands, menar Thomas. Och om man inte känner folk på plats rekommenderar han en enkel ceremoni.

Att Thomas och Elaine valde Key West för sitt bröllop är inte så konstigt. Elaine kommer från USA och har släkt där som kunde hjälpa till. Floridas varma klimat möjliggjorde vigsel och mottagning i solnedgången, under palmerna.
   – Även när solen hade gått ner var det tjugofem grader varmt, berättar Thomas för Bröllopstoget.

Avslappnat
Efter vigseln följde en mottagning i trädgården utanför Ernest Hemingways gamla hus i Key West, numera museum.
   – Vi hade ett avslappnat bröllop i Key West-anda, säger Thomas. Hela bröllopsföljet hade flipflops på fötterna. Till och med bruden bar sandaler under klänningen.
   Att organisera bröllopet på distans var svårare än väntat.
   – För oss tog det tre veckor att få det officiella dokument som visade att vi hade gift oss. Det innebar att vi fick vänta ett tag med att registrera giftermålet i Sverige.

Hjälp på plats
För att lyckas bra med bröllopet ordnade Thomas och Elaine en weddingplanner på plats.
   – Vår koordinator såg till att vi kom i kontakt med bra leverantörer för catering, hyra av dukar och bord, florist och sånt. Vi var i Florida och reste till Key West vid två tillfällen innan bröllopet för att förbereda.
   Om man inte har möjlighet att vara på plats i förväg tror Thomas att det kan bli missförstånd. Hans tips är att hålla bröllopet så litet och okomplicerat som möjligt.
   – Allt blir svårare att göra på distans och det finns många fler detaljer att fatta beslut om än man tror, säger Thomas. Det finns också hotell och resorts på populära bröllopsdestinationer som kan ordna allt åt dig.

Inte bara bröllop
Ett annat råd som Thomas har är att planera in mer events.
   – Om ni släpar iväg släkt och vänner utomlands, se till att de får uppleva mer än bara bröllopet. Vi organiserade lite akiviteter dagarna innan. Jet-ski-utflykt, snorkelutflykt och en informell middag dagen innan. Det kändes som om bröllopsmiddagen tog slut alldeles för fort, så jag är glad att vi hade tid att umgås med familj och vänner någon dag innan också.

Läs också:
Skräddarsydd bröllopsresa är senaste trenden
Planner hjälper er med utlandsvigseln

FORUM: Snacka med andra om giftemål utomlands

FORUM: Vigsel utomlands? Snacka med andra HÄR!

Powered by Labrador CMS