Bröllop

Välja brudklänning – 8 värdefulla tips inför besöket

Vissa provar 25 olika klänningar innan de hittar den rätta, andra vet precis vad de vill ha, och andra tror de vet precis vad de vill ha – men det slutar med något helt annat. Att hitta sin brudklänning kan vara allt ifrån en dans på rosor till en smått frustrerande upplevelse. 

Brudklänning
Brudklänning

Här ger vi våra bästa tips att ta med dig in i provhytten!

1. Ju tidigare, desto bättre

Det kan kännas lite avigt att börja kolla på klänning det första du gör i bröllopsplaneringen, men viktigt att ha i åtanke är att många leverantörer har mellan fyra och sex månaders leveranstid. Lägg sedan till tiden det tar att göra justeringar, så kommer det kännas skönt att allt är klart i god tid innan bröllopet (och att det fortfarande finns utrymme för sista-minuten-ändringar om så skulle behövas).

2. Var (lite) förberedd

Du behöver inte veta exakt vilken klänning du vill ha när du kliver in i showroomet/butiken, men det är bra om du har sparat ner inspirationsbilder eller har ett hum om vad för slags modell du är ute efter. Enkel och stilren, spets och släp, prinsesskärning, ärmlös eller kanske djup rygg? Det underlättar för både dig själv och personalen om du har en liten bild av klänningen redan från början.

3. Ta med skor

Det finns ofta skor att låna, men om du redan har köpt dina brudskor är den givetvis en god idé att ta med dem. Om du inte har köpt skor, ta med ett par som har liknande klackhöjd som de du tänker bära så får du bättre en känsla av hur det kommer vara att gå med och bära klänningen på bröllopsdagen.

4. Prova inte på tom mage

Visst, det må vara ett banalt tips, men att prova klänning tar på krafterna och kan ta flera timmar. Se till att du har ätit en ordentlig frukost eller lunch innan, så behöver inte hela besöket genomsyras av bridezilla-egenskaper (de kommer nog komma fram oavsett, men ändå).

5. Snåla inte in på ändringar

När du har lagt tusentals kronor på en klänning kan det ta emot att betala ytterligare en summa för att en skräddare ska göra ändringar på klänningen. Men, det är garanterat värt att vända sig till en duktig skräddare som vet vad hen gör – bara tanken på att riskera att din klänning kan bli förstörd av någon annan är alldeles för stressande för att ta risken. Vi kan lova att du inte kommer reflektera över den där summan väl på bröllopsdagen, men du kommer vara nöjd över att ha en klänning som sitter perfekt.

6. Våga vidga vyerna

Även om du har en klar bild över vad du gillar och inte gillar, är det faktiskt en god idé att prova lite andra klänningsmodeller än vad du tror att du kommer bära i slutändan. Det kan faktiskt vara så att du kliver ut från butiken med en helt annan klänning än vad du hade tänkt – och det känns så rätt!

7. Ta med smakråd

Det är lätt att gå vilse i klänningsdjungeln och tappa hoppet på att hitta klänningen med stort K. Det är därför väldigt skönt att ha med sig smakråd som du litar på – oavsett om det är någon i brudföljet, din mormor eller kanske rent av din blivande.

8. Lita på magkänslan

Till sist, kanske det mest klassiska rådet: lita på din magkänsla. Kanske kostar klänningen liiite mer än vad du hade tänkt dig, men känns det rätt i magen kanske det finns annat på bröllopet som du kan komma undan billigare med. Detsamma gäller om du otippat känner för en klänning du inte trodde du skulle gilla – ja, då är det helt enkelt den klänningen du ska ha!

Se i videon nedan: 5 saker på bröllopet som bruden ångrar att de spenderade pengar på

Powered by Labrador CMS