Svenska herrgårdar för bröllop och fest

Vad är väl ett bröllop på en herrgård? Det kan vara dötrist och långtråkigt och alldeles, alldeles underbart. Vi har listat några fantastiska herrgårdar runt om i Sverige, från norr till söder.

Det finns många drömmiga herrgårdar för bröllop, vi listar några härliga alternativ runt om i Sverige.

Herrgård Norrbotten

Melderstein herrgård

Melderstein Herrgård ligger vackert beläget sin egna lilla oas, med fem mil till både Luleå, Boden och Kalix. Här finns både kapell och festlokal som rymmer uppemot 100 bröllopsgäster. Kanske ett bröllop i det magiska snötäckta vinterlandskapet uppe i norr?

Herrgård Medelpad

Torpshammar herrgård

I Sveriges hjärta, i Medelpad, finner du Torpshammars herrgård. En ståtlig herrgård från 1908 med en gedigen historia, beläget vid Ljungansjön Här finns plats för en bröllopsfest med uppemot 130 gäster och 95 övernattande gäster.

Herrgård Värmland

Hennickehammars herrgård

Hennrickehammars herrgård är en riktigt herrgårdidyll nära Filipstad. Här kan ni arrangera både små familjebröllop och stora bröllopsfester, såväl inomhus som utomhus. Vigsel på en sten? Jo tack, nära herrgården, en bit ut i sjön, kan vigselakten genomföras.

Dömle herrgård

Dömle herrgård och resort ligger i Deje. Det här är en herrgård med ett historiskt arv från 1446. Här kan ni hålla eran vigsel i deras kyrka, i herrgårdsparken eller vid sjön.

Herrgård Stockholm

Krägga herrgård

Krägga Herrgård ligger nära både Stockholm, Uppsala och Västerås. Här finns hotellrum, möteslokaler och en stor eventlokal med plats för över 300 sittande gäster. Kändisar som gift sig på Krägga gård är bland annat fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf och entreprenören Maja Nilsson Lindelöf.

Carlshälls gård

Carlsälls Gård är en bröllopsanläggning på Långholmen mitt i Stockholm. De erbjuder en stor matsal för 70-120 gäster och en liten matsal för 40-70 gäster. Utanför herrgården kan även vigslar arrangeras.

Elfviks herrgård

Elfviks herrgård är en herrgård från 1775 med en blandning av av dåtidens arkitektur och moderna bekvämligheter. Herrgården ligger vackert beläget på Lidingö och tar upp till 120 gäster.

Herrgård Södermanland

Sundbyholms slott

Ingen har väl missat att programmet "Bonde söker fru" varje år träffar sina brevskrivare för gången på Sundbyholms slott? Ett sörmländskt slott är beläget i vid Mälarens strand, nära både Västerås, Södertälje, Stockholm och Örebro. Här får både stora och små bröllop plats.

Åsgård Mariefred

I Mariefred ligger vackra Åsgård. En stor anläggning i barockstil med plats för 130 sittande gäster. Här gifte sig Artisten Janice Kavander Kamya och musikern Marvin Kamya Asante.

Dufweholms herrgård

Dufweholms herrgård är ett herrgårdshotell strax utanför Katrineholm med närhet till Linköping, Nyköping, Örebro och Norrköping. Anläggningen är anpassad för mindre och intima bröllop och fester

Herrgård Dalsland

Baldersnäs herrgård

Baldersnäs herrgård är beläget på en halvö i Långed, en charmig herrgård som kombinerar klassiska och moderna detaljer. Varför inte en smak- och vinprovning i deras vinkällaren?

Herrgård Småland

Toftaholm herrgård

Toftaholms herrgård ligger i Vittaryd, nära E4:an men i en egen liten oas. Herrgården är i en sann 1800-tals anda med ett sagolikt hotell. Här kan ni arrangera bröllopsfester för 50-100 personer.

Herrgård Skåne

Norrvikens trädgårdar

Norrvikens trädgårdar är ingen herrgård, men den sagolika miljön är för magisk för att inte nämnas. Anläggningen ligger i Båstad och här kan både vigsel och bröllopsfest arrangeras för ca 150 gäster. De har en japansk terass, ett orangeri och en historisk trädgård.

Sofiero slott

Utanför Helsingborg ligger den vackra anläggningen Sofiero slottsrestaurang. Slottet är ett kungligt sommarslott från 1864 med utsikt över Öresund. Här finns plats för både vigsel och bröllopsfest

Bjärsjölagårds slott

Ett magnifikt slott i Sjöbo kommun. Här finns fyra olika festlokaler både för de mindre sällskapen och till uppemot 500 gäster. På slottet finns bland annat en elegant matsal med kakelugn, ett åttkantigt rum med utsikt mot parken och en lantlig lokal i sten med rustika trädetaljer.

Powered by Labrador CMS