Bröllop

Sminkguide till bröllopet – steg för steg

Här följer vi makeupartisten Helen Torsgårdens steg-för-steg tips till en perfekt sminkning. Kom ihåg att öva ordentligt innan bröllopet. Lycka till!

Weddingmakeup
Weddingmakeup

Här följer vi makeupartisten Helen Torsgårdens steg-för-steg tips till en perfekt sminkning. Kom ihåg att öva ordentligt innan bröllopet. Lycka till!

1 – Rengöring
Börja med att rengöra din hud och återfukta med en dagkräm.

2 -Grunda med foundation
Använd en foundation som passar din hudtyp.
Har du fet hy – använd en foundation som är mattande.
Har du torr hy, använd en foundation som ger fukt.
En normal hy, som vill ha ett lätt och naturligt resultat kan använda mineralfoundation.
Använd en foundation som går i samma ton som din egna hudton. En foundation ska bara jämna ut hudtonen och inte ge någon färg. Om du letar färg på foundation, testa på kindbenet och neråt. Smälter färgen in med din egen färg, då är det rätt!

3 – Glöm inte puder
Pudra alltid ovanpå din foundation. Ett puder gör så att din foundation fixeras och håller hela dagen. Du kan pudra med en stor puderborste eller en puderpuff.

4 – Rodna med rouge
En rouge ska bara återskapa din naturliga rodnad. Använd därför färger som är naturliga, lätta och passar din hudton. Gå efter om du är varm eller kall. Rougen ska appliceras på kindäpplet och lätt bakåt. Le, så ser du lättare vart kindäpplet är. För sedan borsten lätt bakåt mot hårfästet.

5 – Fixa brynen
Har du bryn med bra form så behöver du bara skugga i dina bryn försiktigt med en brun färg. Detta kan du göra med en kall brun ögonskugga tillsammans med en snedskuren platt borste. Har du bryn som däremot behöver korrigeras lite så är det bättre att använda en penna. Då kan man fylla i eventuella glipor och ändra formen lite. Ta inte i för hårt. Och använd en färg som passar till din hårfärg.

6 – Primer och ögonskugga
På ögonen är det bäst att använda naturliga toner i beige, brunt, grått och vitt. Skippa ögonskuggor med glitter i, men lite glans funkar bra. Börja med en primer för ögonen, då sitter ögonskuggan bättre.
Så här gör du:
Börja med att lägga en ljusare färg över hela locket. Ta sedan en lite mörkare färg i ytterkanten på ögat. (Höger öga: Nästan som formen av ett ”V” som ramlat till vänster.)
Sudda sedan ut övergångarna med en ren, fluffig pensel så att det inte finns någon hård kant kvar. Ta nu en tunnare pensel och använd samma färg som på ytterkanten på ögat. Applicera denna på ytterkanten av ögats undersida, cirka 2/3 av underögat. Detta ramar in och ger mer fokus på ögat. Med en skugga istället för kajalpenna blir det mycket lättare och mer naturligt.

7 – Lagom med eyeliner
En eyeliner ger svävande romantiska fransar och markerar formen på ögat. Var noga med att den inte blir för tjock. Börja i ögonvrån och arbeta sakta ut mot ytterkanten. Gör gärna en lätt liten vinge som går snett uppåt på slutet. Detta lyfter ögat.
En eyeliner kan vara svårt att göra, så börja träna några veckor innan bröllopsdagen. Detta kan du göra genom att varje kväll innan du tvättar ansiktet måla en eyeliner. Går det åt skogen så gör det ju inget.

8 – Lösa fransar
Vill du ha lösögonfransar så ska de fästas innan mascaran. Ett tips är att använda trebensfransar, även om det kan vara pilligt. Trebensfranasar ser mer naturliga ut och de känns knappt att man har dem på sig.

9 – Mascara med risk för tårar
Använd alltid en vattenfast mascara, då står de emot både tårar och svett. En vattenfast mascara håller också längre.

10 – Long lasting på läpparna
På läpparna är det bäst att köra på läppstift, de håller längre än för exempel ett gloss. Många märken säljer long lasting-läppstift som sitter på läpparna längre.
Börja alltid med att måla läpparna med en läppenna. Bäst är om du har en penna i samma färg som läppstiftet. Måla runt om hela konturen, och fyll sedan i läpparna. Detta motverkar att läppstiftet blöder ut. Applicera gärna ett lätt puder ovanpå för att fixera.

11 – Avsluta
Om ansiktet skulle se torrt ut av pudret kan du spraya en Face Mist över ansiktet, de kommer att suga upp överflödigt puder och göra att huden ser mer fuktig ut.

12 – Kom ihåg
Ha med dig ett mattande puder och läppstift i väskan på den speciella dagen.

LÄS OCKSÅ: Så lyckas du med brudsminkningen

Vilka bröllopstrender ser vi komma år 2020? Ta reda på det i videon nedan. 

Powered by Labrador CMS