Bröllop

Så förändrades vår relation efter att vi gifte oss

Sex olika personer delar med sig av sina erfarenheter efter att de gift sig - vissa från att endast dela 2 månader som äkta makar, till andra som varit gifta i fem år. Hur stor skillnad är det egentligen att vara gift?

Så Förändrades Vår Relation Efter Att Vi Gifte Oss

Sex olika personer delar med sig av sina erfarenheter efter att de gift sig – vissa från att endast dela 2 månader som äkta makar, till andra som varit gifta i fem år. Hur stor skillnad är det egentligen att vara gift?

”För vår del så är vi mer bekväma med att bara umgås kravlöst och ‘göra ingenting’ tillsammans än innan vi var gifta. Känslan av att man ‘missar’ något kul som händer på stan eller liknande finns inte längre där. Annars är det inte så stor skillnad.” /Katherine, gift i 2 mån.

”Till en början så kändes det inte annorlunda alls, då vi redan hade varit tillsammans i nio år innan vi gifte oss. Men några månader in i äktenskapet så märkte jag en liten förändring. Det kanske är uppenbart, men vi har helt enkelt mer ansvar mot varandra nu. Vi är båda ganska självständiga personer, så att ta beslut som att öppna bankkonton tillsammans och prata om var vi kommer att vilja bo de närmaste fem åren, har öppnat dörrar för vad sann kommunikation och att kunna kompromissa verkligen betyder. Just att kompromissa har varit den största, svåraste och mest givande förändringen.” /Angela, gift i 6 mån.

”Många av mina vänner har frågat hur saker har förändrats sedan jag gifte mig, men ärligt talat så känner jag att den enda förändringen är att allt tid vi förut la på att prata om bröllopsplanering, nu går till att prata om milstenar i förhållandet. Saker som flytt, köpa bostad och liknande. Annars är det mesta likadant som innan vi gifte oss.” /Alexia, gift i 1 ½ år.

”För mig så förändrade inte giftermålet något i vår relation – det var snarare när vi flyttade ihop som var den största händelsen i våra liv. Men jag känner dock att vi fungerar mer som ett team sen vi gifte oss… Och vi kör inga tomma hot när vi bråkar längre!” /Rachel, gift i 2 år.

”Som person kände jag ingen skillnad i att vara i ett förhållande, till att vara förlovad och sedan gift. Min man kände likadant. Men, vi kände en större effekt på själva relationen oss emellan. Det finns en medvetenhet om att vi tar oss igenom saker tillsammans som ett team, oavsett omständigheterna. Den här känslan kom inte över en natt, utan det är en generell känsla som har vuxit fram.” /Anna, gift i 2 ½ år.

”Jag är gift nu, och har varit gift en gång tidigare. När jag och min första fru gifte oss, förändrade det dynamiken helt i vår relation, till den punkt att själva handlingen att gifta oss gjorde det klart för oss att vi inte var rätt för varandra. När jag gifte mig för andra gången, kändes det definitivt mer som en naturlig utveckling av vårt förhållande. Som resultat växte vi och blev starkare som par.” /Christoffer, gift i 5 år. 

”Den största förändringen för oss var, på gott och ont, att vi efter att ha gift oss bestämde oss för att dela upp vardagssysslorna helt mellan oss. Till exempel, så är jag bättre på att hantera ekonomin och budgeteringen hemma, så min man behöver inte oroa sig för det. Han å andra sidan, är fantastisk kock. Fördelen är att alla saker blir gjorda snabbt och med minimalt med bråk – nackdelen är att jag inte har öppnat en ugn på fem år.” /Jill, gift i 5 år. 

Powered by Labrador CMS