Bröllop

Roliga tips och råd för bröllopsfesten

Här hittar du smarta råd och tips inför festen. Så skapar du minnen för livet.

Brollop Tips

Skapa minnen för livet! Här hittar du smarta råd och tips inför bröllopsfesten.

Det finns många olika alternativ på fest för brudparet att välja mellan och ingen fest är den andra lik. Viktigast är nog att festen blir lyckad så att alla gäster trivs och tycker att det är en rolig tillställning. Då blir festen ett fint minne för brudparet och alla gäster. Nedan följer lite tips och idéer kring temat fest.

Ha drinkbiljetter

I festprogrammet kan vara trevligt att lägga med en drinkbiljett om man t.ex vill bjuda gästerna på första drinken i baren.

Alternativ till gästbok

Paret överöses ofta med gratulationer på  bröllopsdagen. Ett alternativ till en gästbok kan vara att förse varje gäst med ett litet minikuvert och papper som man placerar bredvid tallriken. Gästerna skriver sedan en hälsning eller några visdomsord till brudparet. På framsidan skriver de sedan när brudparet får öppna kuvertet, t.ex ”Öppnas innan ni åker på bröllopsresa”, ”Öppnas på 1 års dagen”, ”Öppnas efter ert första gräl”, ”Öppnas när ni fått ert första barn”…osv. Det är spännande och gör att paret känner sig uppskattade även en tid efter bröllopet.

På middagsbordet kan man placera ut instruktioner som man kan skriva på ett halvt lite grövre A4 papper (vikt på höjden).

Ett förslag på instruktion kan vara:

”De nygifta skulle bli glada om ni skrev en liten hälsning för att fira deras nya liv tillsammans”

Skriv på utsidan av kuvertet när ni vill att ”Johanna och Stefan” ska läsa hälsningen, t.ex ”Öppnas på bomullsdagen” Lämna sedan hälsningen i den blå skålen under kvällens gång.
Tack för er omtanke!”

Gör en släkttavla

Få en rolig fest genom att göra en stor släkttavla där man kan se hur alla som är med på bröllopet hör till varandra rent släktmässigt eller som vänner.

Ha en banderoll med brudparets namn och vigseldatum

Ett tips är att inför festen låta trycka upp en banderoll på vilken man skriver brudparets namn, bröllopsdag och år. Sedan kan man hänga upp den någonstans på festen och varför inte låta alla gästerna skriva en hälsning. Det kan vara trevligt att spara och sedan hänga upp igen på sin 10:e bröllopsdag eller annan jämn årsdag som man vill fira med en fest.

Använd engångskameror

Ett utmärkt sätt att få många roliga minnen är att placera ut engångskameror på borden och låta gästerna själva få ta bilder under middagen. Upplys dock gästerna, tex. i festprogrammet, om att blixten måste användas, framförallt vid inomhusfotografering.

Skapa en fotobok från bröllopet

Se till att någon tar mycket bilder under hela bröllopet (eller använd engångskameror). Då kan du göra en helt personifierad bröllopsbok som håller i decennier. Böckerna kan man själv göra direkt på nätet.

Paret kan också göra i ordning en bok med favoritbilder (och texter) innan och lämna några sidor tomma för hälsningar från gästerna.

Be någon ansvara för fotografering

Det kan vara bra att utse en eller två personer som ansvarar för fotografering på festen. Denna person kan tex. se till att släkt- och familjefotografier tas eller några fina bilder på brudparet i miljön kring festplatsen.

Låt gästerna skriva gästbok

Det är mycket vanligt att brudparet har en gästbok utplacerad (gärna på ett lite högre bord) i festlokalen. Toastmaster eller annan person informerar sedan om var boken finns och vad den är till för, eller så har man den synlig tillsammans med en beskrivande text.

Om man har en gästbok i form av en pärm kan man ha bladen lösa vid sidan om, på så sätt slipper gästerna vänta på sin tur att skriva.

Ännu lite festligare blir det om brudparet utser någon att fotografera gästerna under dagen. Gästerna ombeds sedan att skriva på ena sidan av uppslaget. På den tomma sidan kan brudparet sedan sätta in ett foto på gästen/gästerna.

Detta blir ett fint minne från bröllopet och dessutom försäkrar det att man får ett foto av alla gäster.

Använd citat och ordspråk

Kärlekscitat och ordpråk kan vara trevligt att skriva in i exempelvis festprogrammet som utfyllnad eller bara för att lätta upp stämningen. Alla ovanstående tips går givetvis att använda även vid andra högtider, glöm inte det!

Behöver du tips på trendiga frisyrer till den stora dagen? Inspireras i videon nedan.

Powered by Labrador CMS