Midsommarbröllop – somrigt bröllop på midsommar

Midsommarbröllop - en förtrollande kombination av två av Sveriges mest älskade traditioner. Att säga ja till varandra under denna magiska tidpunkt på året är något alldeles speciellt.

Jordgubbstårta och blommor till midsommarbröllop.
Fira er stora dag med ett avslappnat midsommarbröllop. Arkivbilder.

Midsommarbröllop innebär vanligtvis en ceremoni i naturen, omgiven av grönska och blommor. Detta skapar en naturlig och avslappnad stämning som passar perfekt för ett bröllop.

Dekorationer till midsommarbröllop

För ett midsommarbröllop är det viktigt att tänka på dekorationer som speglar den svenska naturen. Grönska och blommor är en självklarhet, men man kan också tänka på att använda sig av björkris och andra element som symboliserar midsommar. En blommig krans på huvudet eller en bukett med vilda blommor är också ett populärt val för bruden.

Mat inspirerad av svenska traditioner

Att servera traditionell svensk mat är en självklarhet på ett midsommarbröllop. Det finns en mängd svenska rätter som passar perfekt för ett bröllop, till exempel sill, potatis, köttbullar och jordgubbar. Detta kan serveras som en buffé eller som en sittande middag. Det är också en bra idé att erbjuda en midsommartårta som efterrätt.

Exempel på mat till ett bröllop på midsommar:

  • Sill (tofusill)
  • Lax (gravad morot, vegetarisk lax finn att köpa över disk)
  • Köttbullar (vegobullar)
  • Färskpotatis
  • Sommarsallad
  • Grillbuffé (kött, kyckling, grönsaker, grillspett)
  • Jordgubbstårta
  • Paj med somriga bär

Lekar för sommarbröllop

För underhållning kan man tänka på att ha lekar och aktiviteter som passar in på midsommartraditionerna. Dans runt midsommarstången är en klassiker, men man kan också ha en tipspromenad eller lekar som kubb eller krocket. En liveband som spelar svensk musik är också en bra idé för att hålla stämningen uppe.

Dresscode på midsommarbröllop

När det gäller klädsel på ett midsommarbröllop är det vanligt att brudparet bär något som passar in på temat. Bruden kan bära en blommig klänning eller en krans på huvudet, medan brudgummen kan bära en blå kostym eller en ljus linnekostym.

En passade dresscode på ett midsommar kan vara kavaj, en avslappnad klädkod.

Ett midsommarbröllop är en magisk upplevelse som alla gäster kommer att minnas länge. Det är en kombination av traditionella svenska traditioner och en romantisk bröllopsceremoni, vilket skapar en unik atmosfär. Så om du funderar på att ha ett midsommarbröllop, tänk på att använda dekorationer som speglar naturen, servera svensk mat och planera lekar och aktiviteter som passar in på midsommartraditionerna.

Powered by Labrador CMS