Bröllop

Malaysia

Allt du behöver veta om Malaysia.

Malaysia
Malaysia

Allt du behöver veta om Malaysia.

Fakta:
Malaysia är ett av de absolut trevligaste och problemfria resmålen i Asien. Det har en landareal på 329 kvadrat kilometer. Malysia är distinkt uppdelat i två regioner: halvön Malaysia som ligger på Malacka halvön och Östra Malaysiska provinsen av Sabah och Sawak som ligger på den norra delen av ön Borneo. De två regionerna är 650 kilometer isär, separerat av det södra Kinesiska havet. Många berg sträcker sig utmed Malacka halvöns ryggrad, Sabah och Sarawak i sin tur är täckt av en mycket tät djungel och har även ett stort flodsystem. Mer än 60% av landet är fortfarande regnskog. Växtligheten är därför enorm, här finns 8000 arter av blommor, 2000 trädarter, 800 olika sorters orkidéer och 200 sorters palmer. Många exotiska djur trivs också här såsom, elefanter, tigrar, leoparder, orangutanger och gibbons. Fågellivet är också storslaget – ett av de rikaste i världen.

Invånare: 22 miljoner
Huvudstad: Kuala Lampur
Språk: Bahasa, engelska, tamil, kinesiska och inhemska dialekter.
Klimat: Malaysia är varmt och fuktigt året om, luftfuktigheten är ca 90%. Temperaturen ligger runt +20°C till 30°C. Utanför Malacka halvöns östkust råder monsunklimat mellan september och december. Provinserna Sabah och Sarawak på ön Borneo har sitt regn mellan oktober och februari. Regnet brukar dock inte bli särskilt långvarit utan är mer kort oc h intensivt.
Valuta: MYR Malaysiska ringgit (dollar) Valutaväxlare
Pengar och kostnad: Malaysia är ett relativt prisvärt
resmål, man kan klara sig på omkring US$ 20- 25 om dagen. Det förutsätter dock att man tar in på lite billigare kinesiska hotell, äter på de inhemska restaurangerna och färdas med de lokala bussarna. Medium kostnaderna kan annars ligga runt US$ 65 om dagen.
Budget middag: US$ 3-4
Medium middag: US$ 8- 15
Lyx middag: US$ 20 och uppåt
Budget boende: US$ 8- 20
Medelklass hotel: US$ 30- 50
Lyx hotell: US$ 50 och uppåt.

Powered by Labrador CMS