Bröllop

Lekar och aktiviteter till bröllopsfesten

Det kan vara skönt att lätta upp den långa bröllopsmiddagen med olika typer av aktiviteter. Här är åtta roliga lekar som antingen kan planeras av brudparet själva eller någon av gästerna.

Brollopslekar

Det kan vara skönt att lätta upp den långa bröllopsmiddagen med olika typer av aktiviteter. Här är åtta roliga lekar som antingen kan planeras av brudparet själva eller någon av gästerna.

Skoleken
En vanlig och traditionell lek där brudgummen och bruden byter en sko med varandra. Sedan läser toastmastern eller liknande upp ett antal påståenden, som till exempel ”vem är bäst på att städa?”. Då ska brudparet hålla upp skon som tillhör den som de tycker städar bäst. Eftersom brudparet sitter med ryggarna mot varandra ser de inte vilken sko den andra håller upp. Har brudparet samma uppfattning?

Slå in paket tillsammans
Denna lek går ut på att brudparet ska slå in ett paket tillsammans, som ett prov på hur bra de är på att samarbeta. Tvisten är att de bara får använda en hand var. Här kan man utmana brudparets föräldrar eller andra närstående så blir det lite nerv i leken! Vilka samarbetar egentligen bäst?

Hitta brudgummens ben
Här gäller det för brudparet att verkligen KÄNNA varandra ordentligt. Bind för brudens ögon med en sjal. Ta fram fem herrar plus brudgummen och be dem ställa sig på stolar med sina byxben uppdragna. Bruden ska sedan känna sig fram vilka ben som tillhör brudgummen. Lockar ofta till många skratt!

FORUM: ”Har alla massa lekar och aktiviteter på sitt bröllop?”

Gissa låten
Börja med att välja ut några lagmedlemmar till brudens respektive brudgummens lag (till exempel syskon eller bästa vänner). En från brudens lag börjar, sätter på sig hörlurar och får lyssna på en av brudgummens favoritlåtar. Hon ska nu nynna med i låten och bruden ska försöka gissa vilken låt som nynnas. När bruden har svarat rätt är det andra lagets tur och en från brudgummens lag tar på sig hörlurarna och brudgummen ska nu gissa vilken av brudens favoritlåtar som nynnas.

Gemensam nämnare
Här ska brudparet gissa den gemensamma nämnaren mellan ett antal gäster. Lekledaren håller upp en lapp med ett påstående som alla utom brudparet ser. Sedan ber lekledaren alla som stämmer in på påståendet att ställa sig upp. Nu när brudparet ser vilka som står upp, ska de gissa vad påståendet är. Påståendena kan till exempel vara ”jag har en tatuering”, ”jag har gjort lumpen”, ”jag har en hund” eller ”jag har barn”.

FORUM: ”Tips på lekar, tävlingar och aktiviteter bröllopsfesten?”

Mingelleken
Om ni har ett bröllop där många inte känner varandra så är detta en bra aktivitet för att lätta upp stämningen och få igång samtalen bland gästerna. Leken är en frågesport där frågorna består av påståenden som stämmer in på en eller flera gäster. Tanken är att gästerna ska mingla runt och prata med varandra för att kunna fylla i rätt namn på påståendena. Förslag på frågor kan vara ”Har gjort klassikern”, ”har en grön Volvo”, ”har träffat Brad Pitt” och så vidare.

Tipspromenad om brudparet
En tipspromenad funkar alltid och är tacksamt efter vigseln, då gästerna ofta får vänta lite medan brudparet fotas. Kom på ett antal frågor om er själva och ha tre svarsalternativ till varje fråga. Exempel på frågor kan vara ”Var träffades vi för första gången?”, ”Vilken summa blir det om man lägger ihop våra skostorlekar?” och så vidare. Sätt gärna frågorna i fina ramar så blir det lite bröllopsfeeling över det hela!

Pussleken
Denna aktivitet är enkel. Varje gång bruden går på toaletten eller lämnar festlokalen går alla kvinnor på bröllopet fram till brudgummen och ger honom en puss på kinden. Detsamma gäller för männen när brudgummen går. Kul lek – och skönt för gästerna att få röra på sig lite.

Få det bästa från Bröllopstorget – följ oss på Facebook och Instagram!

Ska du på bröllop och ska hålla tal? Ta del av expertens tips för att göra succé!

Powered by Labrador CMS