Bröllop

Låtar att ha på bröllopet från Hollywoodfilmer – se listan

När man ska hitta stämningsfull musik till bröllopet är det en god idé att ta hjälp av filmens värld. Vi har listat 15 fantastiska filmlåtar som passar helt perfekt på ett bröllop! 

Foto: Kate Kultsevych/Shutterstock
Foto: Kate Kultsevych/Shutterstock

När man ska hitta stämningsfull musik till bröllopet är det en god idé att ta hjälp av filmens värld. Vi har listat 15 fantastiska filmlåtar som passar helt perfekt på ett bröllop! 

1. Dirty Dancing (1987)

Den kultförklarade dansfilmen från 1987 bjuder inte bara på en av de bästa kärlekshistorierna, utan kryllar ju även av bra musik (och dans, såklart!). Pricken över i är slutscenen när huvudkaraktärerna Baby och Johnny framför sin dans och genomför det legendariska ”lyftet”. En given plats på bröllopet, helt klart!

Musik: ”(I’ve had) The time of my life” – Bill Medley och Jennifer Warnes

(Bonus: ”Hungry eyes” och ”She’s like the wind”)

2. Moulin Rouge! (2001)

Musikalfilmen med extra allt har både nytt och gammalt i sitt soundtrack, men den absolut bästa låten är den känslosamma duetten mellan Ewan McGregor och Nicole Kidman. Gåshud!

Musik: ”Come what may” – Ewan McGregor och Nicole Kidman

3. Titanic (1997) 

Det är omöjligt att lista filmmusik utan att nämna mästerverket från Titanic. Med denna på dansgolvet garanteras allsång och kramkalas!

Musik: ”My heart will go on” – Celine Dion

4. Fyra bröllop och en begravning (1994)

Den charmiga 90-talsklassikern med Hugh Grant och Andie McDowell avslutas pampigt med en riktigt härlig kärlekslåt.

Musik: ”Love is all around” – Wet Wet Wet

5. Bodyguard (1992)

En av den bästa filmmusiken gjordes utan tvekan av Whitney Houston till filmen där hon själv spelar huvudrollen mot Kevin Costner. Här finns flera guldkorn till låtar, men kanske ingen som kommer upp i samma legendariska status som ”Aaaand iiiiiiiiiiiiiiiii-iiiiiiii will aaaaaalways looooove you”.

Musik: ”I will always love you” – Whitney Houston

6. Pretty Woman (1990)

Släng på den här dängan, så finns det stor chans att även mor- och farföräldrar vågar sig på att svänga sina lurviga. En härlig låt från en fantastisk film, som alla kan sjunga med i!

Musik: ”Pretty Woman” – Roy Orbison

7. Ghost (1990)

En av modern tids mest kända filmscener med Patrick Swayze och Demi Moore vid drejskivan, ackompanjeras med denna underbart vackra melodi. Helt klart första-dansen-material på den här låten!

Musik: ”Unchained melody” – Righteous Brothers

8. Notting Hill (1999)

En riktig hyllningslåt, från början framförd av Elvis Costello, är en av ledmotiven till den charmiga filmen med Hugh Grant och Julia Roberts (och en blå dörr) i spetsen.

Musik: ”She” – Elvis Costello

9. The Twilight Saga – Breaking dawn part 2 (2012)

Filmserien som gjorde hela världen vampyrgalna handlar egentligen kärlek som övervinner allt – precis som ett bröllop bör genomsyras av. Låten ”A thousand years” om att älska någon för all evig tid bör därför vara närmast obligatorisk på ett bröllop!

Musik: ”A thousand years” – Christina Perri

10. Top Gun (1986)

Tom Cruise vann allas hjärtan som den hjältemodiga stridspiloten ”Maverick” i 80-talsklassikern Top Gun. Ledmotivet var (och är) precis lika bra som filmen!

Musik: ”Take my breath away” – Berlin

11. When a man loves a woman (1994)

Låttiteln till filmen med samma namn, säger ju faktiskt det mesta?

Musik: ”When a man loves a woman” – Percy Sledges

12. The Notebook (2004) 

Har du inte gråtit till The Notebook någon gång har du förmodligen ett hjärta av is. Skämt åsido, kärleksfilmen som definierade hela 2000-talet har en given plats i spellistan.

Musik: ”I’ll be seeing you” – Jimmy Durante

13. City of Angels (1998)

En av 90-talets bästa powerballader är definitivt ”Iris”. Spela denna och inte ett öga är torrt!

Musik: ”Iris” – Goo Goo Dolls

14. Blue Hawaii (1961)

Inget bröllop är komplett utan en Elvis-klassiker… och för bröllop är det väl ändå den från hans egen film Blue Hawaii som tar priset?

Musik: ”Can’t help falling in love with you” – Elvis Presley

15. You light up my life (1977)

Låten med samma namn som filmen den är ledmotiv till, har gjorts i otaliga versioner och covers. Essensen i låten är dock densamma: du lyser upp mitt liv. Ett bröllopsvärdigt citat, helt klart!

Musik: ”You light up my life” – Debby Boone

Artikelbild: Kate Kultsevych/Shutterstock

Mer: 

De bästa psalmerna till sommarbröllopet

Lekar till bröllopsfesten – så blir det succé

Powered by Labrador CMS