Kan man behålla ringen eller bör man lämna tillbaka den efter skilsmässa? 

När man går igenom en separation eller skilsmässa kan frågan huruvida man bör lämna tillbaka sina ringar eller ej dyka upp. Här kan du läsa mer om hur andra gjort med sina förlovningsringar och vigselringar efter att de separerat eller skilt sig. 

Får man behålla ringen efter skilsmässa?

Under ett kärleksförhållande utbyter man flera presenter. Det är allt från födelsedagar, mors- och fars dag och alla hjärtans dag. 

Om det dessutom sker en förlovning under förhållandets gång utbyts det ofta även ringar. Detta följs ofta sedan av ett bröllop där ett äktenskap inleds. 

Under vigseln får både bruden och brudgummen varsin ring.  Men vad händer med alla dessa ringar vid en eventuell skilsmässa? Det är en fråga som en person i Brölloptorgets forum ställt. 

Frågeställningen lyder: 

"Ska man lämna tillbaks ringarna vid en skilsmässa eller ska man behålla dem (om man inte har barn)?"

I den här frågan finns det inget rätt eller fel, men nedan lyder svar från andra forumanvändare som berättar hur de gjort med sina förlovnings- och vigselringar efter att de genomgått en separation eller skilsmässa: 

"Jag har varit förlovad tidigare (inte gift). Jag behöll min ring och han behöll sin. (Jag kan inte förmå mig att göra av mig med den..)" 

"Vid förlovning tror jag att man enligt tradition lämnar tillbaks ringen (om han betalade den alltså) Vid skillsmässa tror jag att båda behåller ringarna men inte använder dem." 

"Jag hade nog utgått från hur förhållandet var och anledningen till att det tog slut."

"Det är klart man ska spara ringen/smyckena.. Det är ju ett minne som påminner om de misstag man inte ska begå i framtiden.."

"Man kan göra om ringarna till en ny ring, men jag tycker inte att man behöver lämna tillbaka dem. Min fd fästman krävde dock tillbaka min förlovningsring, men han var inte så glad på mig rent allmänt.... Han ville inte att jag skulle ha den kvar..." 

"Mitt ex fick behålla både min förlovnings o vigselring eftersom jag kände att det var något jag absolut inte hade behov att ha i min ägo." 

Du kan ta del av fler svar från forumtråden här! 

LästipsÄr det okej att låta gästerna betala för bröllopet? 

Powered by Labrador CMS