Kalla fötter och bröllopsångest? 5 tips på hur du lugnar nerverna

Känns det som att magen, huvudet, fötterna och, ja, hela ditt vett, är på väg att flippa ur av kalla fötter? Här kommer 5 tips på hur du lindrar nervositeten.

Det finns sätt att reda ut dina kalla fötter inför bröllopet!
Det finns sätt att reda ut dina kalla fötter inför bröllopet!

Är allt detta ett misstag? Är jag verkligen redo? Ska det här vara för resten av mitt liv? Att känna sig nervös inför sitt bröllop hör till det normala. Innan du börjar tänka att du är onormalt nervös, eller att du får en massa hjärnspöken och panik – läs våra tips om hur du lindrar nervositeten inför bröllopet.

Känner du hur händerna skakar och tankarna spökar? Du kommer ur det!

Lindra nervositeten – 5 tips

Okej, men dags att lugna ner sig. Här kommer lite uppmuntrande tips hur du lugnar nerverva.

1. Prata av dig

Det sa bara *klick*, eller kanske var det en långdragen förälskelse som byggdes liksom var mer smygande? Att börja rannsaka sina känslor och ställa sig frågan om man verkligen är kär är förstås bra, men det är bra att försöka reda ut alla knutar lite. Tillåt dig att tänka tankarna fullt ut – och ta hjälp av en kompis för att bolla.

Ställ dig frågorna:

  • Hur får hen mig att känna?
  • Kommer hen vara där för mig även i stunder när det är svårare?
  • Finns det outredda frågetecken inför din partner som du behöver lufta?

2. Lyssna på dina närmsta

Har du märkt av något motstånd eller skepticism på er relation från nära och kära? Om det är personer du faktiskt litar på, ta dig en stund och lyssna in. Vad har de att säga? Gå in med öppet hjärta och säg att du vill lyssna.

3. Hur stora är dina krav på "äkta kärlek"?

Ta dig tid att fundera ett extra varv på vad du kräver av en kärleksrelation. Är det rimliga krav? Om ja – är de tillfredsställda? Om nej – vad mer behöver du?

Red ut:

  • Vad ger "bränsle" till er relation?
  • Hur bidrar ni båda två till "bränslet"?

4. Har du tvekat många gånger förut?

Är det här nya känslor du har för att bröllopet närmar sig, eller är det känslor du burit på länge? Det här är en av de absolut viktigaste frågorna du ska ställa dig själv, och svara ärligt på.

5. Gå i parsamtal

Det finns hur mycket bra samtalsterapi som helst att få. Du behöver inte ens göra det till en big deal. Det kanske finns en del grejer ni behöver reda ut, eller få verktyg av en expert för att göra er relation så sund och trygg som möjligt. BOKA!

Vi på Bröllopstorget.se hoppas att det reder ut sig! Lycka till <3

Powered by Labrador CMS