Johanna Lind Bagge: "Hundarna var våra brudtärnor"

Anders Bagge
Anders Bagge

Gäst i podden Drömbröllop med Johanna Kajson och gäster denna vecka är ingen mindre än Johanna Lind Bagge. Johanna blev fröken Sverige 1993, är diplomerad hudterapeut sedan många år tillbaka och entreprenör inom skönhet och hälsa. Hon driver också en blogg och ett Instagramkonto där hon delar vardag och jobb. År 2018 gifte hon sig med musikproducenten och Idoljurymedlemmen Anders Bagge. Hon berättar i podden att det var vänskap som blev till kärlek och delar med sig om frieri, bröllopsplanering och den stora dagen.

Hundar – djur överlag och hälsa är något som är extremt viktigt för Johanna Lind Bagge, som innan hon blev hudterapeut ville bli veterinär. Johanna berättar om sin kärlek till hundarna i podden och säger:

– Hundarna var väldigt viktiga att de skulle vara med på vårt bröllop, för de är som våra ”svansbarn”. De skulle vara brudtärnor och valet av kyrka var viktigt för att de skulle få vara med, i vissa kyrkor får man inte ha hundar.

Tips! Här hittar du alla avsnitt från hela säsongen av podden Drömbröllop!

Lärdomar från tidigare bröllop

– När jag gifte mig första gången så var det ett galet bröllop som varade i tre dagar i Vadstena kloster. Det var all in och ett fantastiskt bröllop med min dåvarande man, berättar Johanna i podden.

Det var väldigt mycket planering kring det bröllopet och Johanna berättar att det tog mycket tid och energi och att det är lätt att glömma bort sig själv när man tänker på alla andra.

– Bröllop nummer två skulle inte bli samma sak, det bästa man kan göra är att ta hjälp. Man ska tänka på att ha någon som kan styra upp bakom kulisserna, säger Johanna och fortsätter:

– Man behöver släppa på kontrollen och ta hjälp, man vill göra så mycket för alla andra och att det ska vara en upplevelse för dem. Samtidigt får man inte glömma bort sig själv.

– Vi satsade allt på bröllopet men jag har aldrig varit på en bröllopsresa, säger Johanna och förklarar:

– Det kostar mycket att arrangera ett bröllop och det är inte en självklarhet med en resa efteråt. Istället kan man stanna upp och hämta kraft och få njuta lite istället. Man behöver inte ta slut på allt på en och samma gång.

Vänskapen blev till kärlek

Anders hade hört ”en fågel viska i sitt öra” att Johanna skulle separera och han började uppvakta henne när hon hade separat från sin före detta man. Vilket Johanna inte riktigt visste om hon skulle ta på allvar först.

– Anders skickade ett sms där det stod: ”Ska vi gifta oss direkt eller börja med en fika? Gifta oss eller fika? I vilken ordning – vad tycker du?”, skrattar Johanna som tog inviten lite på skoj.

Men uppvaktningen var återkommande och till sist tog de en fika tillsammans. På den vägen blev vänskapen till kärlek. Johanna berättar att Anders är väldigt romantisk av sig och att det var mycket planering inför förlovningen och när han skulle fria till henne.

– Han är inte så bra på att dölja saker, skrattar Johanna och fortsätter:

– Jag vet ju allt han har försökt och planerat som inte gått så bra. Det slutade med att det blev på en middag. När efterrätten kom in i två små skålar så låg varsin ring där, och då hade han sagt till personalen att de inte skulle fota någonting, för att han skulle fria till mig. Men det var såklart det första de gjorde. Han gick ner på knä med en ros och ringen. Och han friade. Anders visade halva stjärten och det var just den bilden som kom i pressen.

En hysterisk planering

– Sedan började planeringen av bröllopet. Men det var helt hysteriskt och det var ett riktigt bra test om det skulle funka eller inte, säger Johanna och förklarar:

– Vi renoverade hela huset samtidigt, spelade realityserien Cirkus Bagge, båda jobbade massor, skaffade en hundvalp, sen var det Idol. Sen gick Anders och bröt benet! Allt samtidigt som vi planerade vårt bröllop. Jag började tappa håret för att jag var så sönderstressad!

Det var en tuff resa från förlovningen i november 2017  fram till att det var dags för bröllopet i augusti 2018. Hundarna var ju som sagt prio ett att få med i planeringen och prio två var bröllopsklänningen som Johanna visste hur den skulle se ut och vem som skulle sy den – Ida Lanto. Hår och make up kom som nummer tre och sedan mat, tårta och allt annat.

Johanna berättar också om att släppa på kontrollfreaket inom sig, val av toastmasters, att känna sig trygg i dem man anlitar för bröllopet och hur viktigt det är att inte tumma på de bitarna. Det pratas om Anders sång i kyrkan och om ”selfcare-veckan” innan bröllopet för bruden och brudgummen – vad är det och vad gör man då egentligen?

Allt detta och mycket mer i säsongsavslutningen av podden Drömbröllop med Johanna Kajson och gäster som du kan lyssna på nedan!

Bilder: Privata/Johanna Lind Bagge

Powered by Labrador CMS