Hur får man till stämningen på bröllop? Johanna Kajsons bästa tips för en lyckad bröllopsfest

Sommar i Sverige innebär högsäsong för bröllop. Många bröllopspar oroar sig ofta för hur dagen ska bli, kommer gästerna ha kul och kommer stämningen vara god? Nu ger bröllopskoordinatorn Johanna Kajson sitt bästa tips på hur man får till stämning på bröllopet! 

Johanna Kajsons bästa tips för att få till stämningen på ett bröllop.

När du planerar ett bröllop finns det en uppsjö av saker saker att tänka på. Det är vigsel, mingel, middag och fest – många komponenter att ta hänsyn till för att kvällen ska bli rolig och minnesvärd för alla inblandade. 

Många kan oroa sig för att det ska bli krystad stämning på bröllopet. För att undvika stel och obekväm stämning under festligheterna har Bröllopstorget med hjälp av bröllopskoordinator Johanna Kajson, samlat de bästa tipsen för att göra er bröllopsfest både rolig och minnesvärd!

Johanna Kajsons bästa tips för att få till stämningen på bröllopet

Johanna Kajson är en av Sveriges främsta bröllopskoordinatorer och har planerat flera svenska profilers drömbröllop. Hon har stått bakom planeringen till bröllopsfester åt bland andra Kenza, Isabella Löwengrip och Maja Nilsson Lindelöfs och halva fotbollslandslaget. 

Efter att ha planerat en uppsjö av bröllop med olika teman och stil kan man med säkerhet säga att Johanna Kajson är expert på bröllop. 

På Johannas tiktok-konto delar hon med sig av olika snabba tips till brudpar, personer i brudföljet och gäster. Och i en av hennes videos pratar hon om just stämningen på bröllop, en fråga hon får ofta. 

– Musik, musik, musik. Planera hela dagen med olika spellistor, ni kan göra detta själva, ni måste inte ha en dj. Men gör en bra spellista för när man kommer till minglet, vilken stämning vill du ha då?, säger Johanna i videon på Tiktok. 

Hon fortsätter: 

– Jag personligen brukar jobba med någon slags romantisk försommar/midsommar-mingel känsla. Som man hakar i vigselkänslan, men inte tårfyllda ballader. Utan lite romantiskt. Vill man ha lite mer uptempo, så sätter du den med en liten lounge-vibe på det. 

– När man släpper in till festlokalen, när alla ska sätta sig till middagen. Vad vill ni ha för vibe då? Vill ni ha pampigt eller vill ni ha party? Ja men kör på då, med era bästa partylåtar. 

Glöm inte underhållning i pauserna 

Johanna fortsätter tipsa om att man inte ska glömma att planera för pauserna under kvällen. 

– Gör bra spellistor, en för första pausen och en helt annan för andra pausen. Så ni trappar upp stämningen längst med middagen, avslutar hon videon. 

@johanna.kajson Frågs bröllopskoordinatorn fortsätter här på Tiktok och en vanlig frågs från moms brudpar är HUR ser man till att det blir en härlig stämning och skön vibe? (Och hur ser man till så det aldrig blir stelt?) Svaret? Musik, musik, musik! Förbered olika playlists med olika stämning till varje moment 🫶🏼. #bröllopsplanering #bröllop #bröllopskoordinator #bröllop2024 #bröllopstips #planeradittdrömbröllopmedjohannakajson #bröllopsfest ♬ originalljud - Johanna Kajson

Fem snabba med Johanna Kajson 

Till Bröllopstorget har Johanna Kajson svarat på fem snabba frågor rörande stämning på bröllop och hennes big no-nos som kan förstöra god stämning. 

Förutom musik som stämningshöjare, vad brukar du tipsa dina kunder om att göra för att säkerställa god stämning på bröllopet? 

– Se till att ha ett riktigt bra körschema och att toastmasters hela tiden informerar och överinformerar om vad som kommer hända här näst, hur länge det pågår osv. Den bästa stämningen blir om gästerna känner sig trygga med vad som ska hända och när, säger Johanna till Bröllopstorget.

Hur viktigt är belysningen för stämningen?

– Bara det inte är för ljust med lysrör så funkar ljusslingor och levande ljust kanon för stämningen. 

Har du exempel på aktiviteter eller inslag som främjar en avslappnad och rolig stämning?

– Att toastmasters bjuder på sig själv i starten brukar ge en härlig stämning, gärna på ett sätt där man involverar gästerna så alla känner sig som ”en grupp”.

Hur kan toastmastern främja stämningen på festen?

– Se ovan, haha. Isfacklor, såpbubbelmaskiner, shotsbrickor med bra låtar och spontant dansgolv brukar vara uppskattat!

Vilka är dina absoluta big no-nos som kan förstöra stämningen på en bröllopsfest? 

– Tystnad och dålig information, avslutar Johanna. 

Följ Johanna Kajson på Instagram och Tiktok för att få mer snabba tips på hur du gör ditt bröllop till en minnesvärd och rolig fest! 

På Instagram heter Johanna Kajson: @johannakajson

Och på Tiktok: @johanna_kajson

Powered by Labrador CMS