Bröllop

Hotell bjuder in till brudklänningsförsäljning

Clarionamaranten

Den 2 mars arrangerar Clarion Hotel Amaranten i Stockholm tillsammans med Amina Paracha från hållbarhetsbloggen “Sustainable Luxury” ett event med fokus på försäljning av begagnade bröllopsklänningar. 

Nu riktar sig hotellet till alla kvinnor som har en gammal bröllopsklänning som hänger hemma utan att göra någon nytta, för att nu sälja den på plats den 2 mars. Klänningen måste vara ren och fin och prislappen får inte ligga över 5000 kronor.

Såhär säger Hanna Holfve, Marketing Manager på Clarion Hotel Amaranten, till Bröllopstorget:

”På Clarion Hotel Amaranten jobbar vi dagligen med ett stort hållbarhetsfokus och försöker hela tiden skapa nya tillvägagångssätt för att göra gott både för miljön och våra medmänniskor. Då sommaren är högsäsong för bröllop blir våren automatiskt den stora tiden för planering och inköp. Jag vet att bröllop är en lyckans stund men kan också vara en stress rent ekonomiskt. Med utgångspunkten att det måste finnas hundratals kvinnor som har en bröllopsklänning liggandes längst in i garderoben som de egentligen vill sälja men inte orkat ta tag i, så måste det finnas minst lika många kvinnor som är på jakt efter sin drömklänning men som inte har råd att köpa en helt ny! Genom ”Say YES to (sell/buy) the dress” vill vi ge dessa klänningar nytt liv och skapa en mötesplats för säljare och köpare.”

Vill göra klänningsköpet mer hållbart

Eventet kommer äga rum i hotellets bar, Tap Room Kungsholmen, där de dagen till ära kommer fokusera lite extra på läskande bubbel. Mer info om själva eventet kommer längre fram, nu är det fullt fokus på att samla in bröllopsklänningar.

”En brudklänning är något man, om allt är lyckosamt, bara använder en gång. Ur ett hållbarhetsperspektiv är det inte lika lyckosamt. Därför känns det extra kul att få möjlighet att i och med det här eventet få bringa lycka åt flera”, säger Amina Paracha, grundare av bloggen och instagramkontot Sustainable Luxury.

Vill du sälja din bröllopsklänning? Såhär går du tillväga!

  • Anmäl dig eller be om mer information via Hanna.holfve@choice.se
  • Skicka in följande till Hanna.holfve@choice.se:
    – En bild på klänningen
    – Storlek
    – Pris (Max 5000 SEK / samt ordinarie pris)
  • Viktigt! klänningen måste vara hel & ren och du måste själv kunna närvara på plats vid försäljningen, betalningen sker direkt till ditt privata swishkonto eller med kontanter.
  • Gå med i eventet på Facebook – här!
Powered by Labrador CMS