Bröllop

Grekland

Allt du behöver veta om Grekland.

Grekland

Allt du behöver veta om Grekland.

Fakta:
Grekland är ett av världens rikaste länder beträffande turistattraktioner. Det Egeiska havets pärla kan bjuda på en lång rad av historiska skatter och samtidigt fresta med de skönaste stränder, det klaraste gröna vatten och de mest charmerande öar man kan föreställa sig. Grekland är ett perfekt ställe om du tycker om att dyka och snorkla. Här finns underbara koraller och har du tur kan du få syn på en havssköldpadda.
Om du är historiskt och kulturellt intresserad är Grekland ett Mecka. Längtar du också efter lata dagar med sol och bad – ja, då är Grekland paradiset.

Invånare: 10.542.000
Huvudstad: Aten
Språk: Grekiska
Klimat: Grekland är ett torrt och bergigt land. Fastlandet gränsar till Albanien, Makedonien och Bulgarien i norr, medan en östlig spets rör vid Turkiet. Annars består landet av små och större öar av vilka många ligger i Egeiska havet mot öst. Den västliga delen av Grekland går ut till det Joniska havet, medan den södra, i vilken bland andra den stora semesterön Kreta ligger, är förärad Medelhavet. Det är varmt i Grekland från april till oktober och det kan vara extremt torrt om sommaren. Grekland är underbart hela året runt. Från vår till höst kan man förvänta sol och höga temperaturer. På vintern kan man gå på upptäcktsfärd bland de många gamla grekiska monumenten och känna historiens vingslag.
Valuta: Euro
Pengar och kostnad: Grekland är inte längre så billigt som det en gång var. Man kan klara sig på en US$20 om dagen om man vill lifta och ta in på vandrarhem. Vill man ha det någorlunda bekvämligt så får man räkna med att göra av med en US$50-70 om dagen. Sedan kan man ju välja att resa när det inte är säsong (juni-augusti) då det är ca 30% billigare.
Budget middag: US$4-8
Medium middag: US$8-20
Lyx middag: US$20-50
Budget boende: US$30-50
Medelklass hotel: US$50-90
Lyx hotell: US$90+

Powered by Labrador CMS