Bröllop

Forumpolicy

Säkerhet

Familjeliv är en social mötesplats där syftet förstås är att lära känna och kommunicera med andra människor. Du väljer själv om du vill ha en anonym profil eller vara öppen med din identitet men du bör alltid vara medveten om att det finns risker med att lämna ut uppgifter på Internet. Vi månar om våra medlemmars säkerhet och vill därför att du tar del av följande säkerhetstips:

Registrerade uppgifter.

De personuppgifter du lämnat till oss vid registreringen visas inte för andra medlemmar. Undantaget är bostadsorten. Vill du absolut inte att någon ska veta vilken ort du bor på bör du ändra den uppgiften under dina medlemsuppgifter.

Personuppgifter.

Vill du vara anonym ska du vara noga med att inte lämna ut för mycket information om dig på din medlemsprofil. Tänk på att det ibland kan gå att identifiera en person med endast några få uppgifter som tillsammans ringar in vem du är. Det är bara du som kan avgöra när det är dags att uppge ditt riktiga namn och andra kontaktuppgifter för personer du lär känna på Familjeliv.se. Använd ditt sunda förnuft och lämna inte kontaktuppgifter förrän du känner dig trygg med relationen och litar på personen i fråga. Lämna aldrig ut ditt riktiga namn, telefonnummer, e-postadress eller något som kan identifiera dig i din presentation. Vi erbjuder våra medlemmar möjlighet att via inställningarna ha full kontroll över vem som har tillgång till den personliga medlemssidan. Du kan t.ex. vattenmärka dina bilder samt blockera besökare.

Av säkerhetsskäl registreras ditt IP-nummer varje gång du loggar in.

Inlägg i forum och gästböcker.

Tänk på att det du skriver i ett offentligt forum eller gästbok kan läsas av hela världen. Det är lätt att glömma bort detta och känna sig privat och trygg i takt med att man blir bekant med de man diskuterar med. Ha som tumregel att endast lämna ut uppgifter du också skulle vara beredd att annonsera inför publik på torget där hemma. Är du ok med att partnern, chefen, mamma eller grannen läser vad du skriver? Håller du en anonym profil kanske du vågar vara mer öppenhjärtig men kom ihåg att det alltid finns en risk att någon lyckas identifiera dig.

Konto och lösenord.
Se till att skydda dina inloggningsuppgifter väl. Lämna aldrig ut ditt lösenord till någon annan och använd inte automatisk inloggning på en dator du delar med andra. Ha inte samma lösenord till ditt medlemskonto som du har till ditt mejlkonto eller något annat konto.

Powered by Labrador CMS