Fira er bröllopsdag med en romantisk weekend

Ta till vara på bröllopsdagen på bästa sätt genom att åka bort med den du älskar. Finns det en bättre tid för en romantisk weekend?

7 städer för en Romantisk weekend
7 städer för en Romantisk weekend

När du och din livs kärlek ska fira er bröllopsdag – vad passar inte bättre än göra det med en romantisk weekend? Här kommer tips på var ni kan resa.

Romantisk weekend - här kan ni åka

Vi listar bäst ställen för en romantisk liten resa för dig och din partner.

1. Paris, Frankrike

Paris är romantikens stad no. 1 och har all anledning till sitt rykte som romantikens huvudstad. Här kan ni hitta många sevärdheter som kommer göra er helg minnesvärd – allt från att njuta av stadens vackra arkitektur, konst på museet Louvren och bli underhållna av showen Moulin Rouge. Eller varför inte ta en picknik längs flodbankenra längs Seine? Utöver detta erbjuder Paris även shopping och kultur i världsklass.

2. Prag, Tjeckien

Tjeckiens huvudstad Prag, med sin gotiska charm, har mycket att erbjuda för er romantiska weekend. Här kan ni ta del av ett stort utbud kultur, promenera över den kända Karlsbron eller boka in en privat fotografering med en professionell fotograf på olika platser runt om i staden för minnesvärda bilder. Staden har ett historiskt centrum som även finns med på Unescos världsarvslista, så passa även på att njut av stadens arkitektur.

3. Venedig, Italien

Även vackra Venedig och dess Lagun i norra Italien är klassat som världsarv och är en stad känd för att vara byggd på vattnet. Här kommer ni kunna hitta många mysiga miljöer att tillbringa er weekend på. Några måsten är att utforska Venedigs kanaler med en gondol (en specialkonstruerad båt), världskända Markusplatsen som även omnämns som stadens hjärta och ett besök på Suckarnas bro som är en av de mest kända broarna i staden.

4. Barcelona, Spanien

I Barcelona finns det många sevärdheter att göra. Besök den imponerande fontänen Font Màgica de Montjuïc som under kvällstid visar upp olika färger, gå på en Flamenco-föreställning för en enastående dansuppvisning eller ta en kryssning i solnedgången från Port Vell. En romantisk weekend i Barcelona kommer helt klart vara minnesvärd!

5. Stockholm, Sverige

Även i Sverige finns det flera romantiska städer att besöka för er som vill hålla er på hemmaplan. En av alla städer att tillbringa er weekend på är Stockholm med sitt stora utbud av vackra stadsvyer, mysiga aktiviteter, museer och andra aktiviteter som passar för två. Strosa runt i mysiga Gamla stan, ta en middagskryssning och njut av stadens stadssiluett, promenera längs Monteliusvägen i solnedgången eller varför inte ta en härlig SPA-helg?

LÄS MER:

https://www.brollopstorget.se/brollop/5-dikter-om-karlek-att-lasa-upp-pa-brollop/427939

https://www.brollopstorget.se/brollop/sagolika-vinterbrollop-inspiration-tips-och-klader/427610

Powered by Labrador CMS