5 dikter om kärlek att läsa upp på bröllop

Är det dags för bröllop? Vet du inte vad du ska säga i ditt tal? Varför inte läsa upp en vacker kärleksdikt för det vackra brudparet. Vi har bra tips på fina dikter till dig.

Fina dikter till bröllop
Fina dikter till bröllop

Vilken dikt passar till bröllop?

Vilken dikt som passar till bröllopet beror på vilket sorts bröllop du är på - och vem som gifter sig. Dikten kan vara lång, den kan vara kort, rolig, den kan vara sorglig, men ändå vacker. Det finns inga regler på vad en dikt på ett bröllop ska innehålla men det kan vara en fördel att tänka på vad det är för typ av bröllop. Det är brudparet som dikten skall vara riktad till, så tänk på dem i första hand.

Det finns mängder av dikter till bröllop

För många är bröllopet den största dagen i deras liv. - Ett bröllop kan vara ett stort sagobröllop med 100-tals gäster, på ett slott. - Ett bröllop kan vara lugnt på stadshuset, med endast ett par vittnen. - Ett bröllop kan vara en kul grej i Las Vegas. - Ett bröllop kan vara i en glänta i skogen, med de allra närmaste vännerna. Ja - Det finns oändligt många alternativ för olika bröllop. Och det finns minst lika många dikter om kärlek som passar in, oavsett vilket slags bröllop man väljer att ha.

Skriv en egen dikt till bröllopet

Att författa en alldeles egen dikt till brudparet blir såklart mer personligt och mer relaterat och riktat till just det aktuella brudparet. Men har man inte den förmågan och talangen att lyckas skriva själv, så är det inga problem. Det finns nämligen en hel uppsjö av dikter på nätet, om just KÄRLEK & BRÖLLOP, så det är bara att sätta igång och googla eller använd dig av något av våra exempel nedan! Du kommer garanterat hitta något som passar just det brudpar som du skall uppvakta med en vacker kärleksdikt.

5 fina och roliga dikter till bröllop

Här nedan visas 5 exempel på dikter om kärlek, som är passande att läsa på bröllop:

“Du kan inte förstå, jag kan inte förklara. Känslor kan vara stora, även om handlingar är små. Till dig känner jag sådan storhet, inget med gåvor jag kan visa. Kärlek så djup, så utan slut, finns grävt inuti mig, inuti mitt hjärta, liksom stumt skrikandes hemlighet. Det är inte för intet allt jag kan säga är att jag älskar dig.”

Av: Carla-Joyce Dengo

“Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam, inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp. Den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men den gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Kärleken upphör aldrig.”

Av: 1 Korinthierbrevet 13:4-8

“När morgonens sol genom rutan smyger, glad och försiktig, likt ett barn som vill överraska tidigt, tidigt en festlig dag - Då sträcker jag full av växande jubel öppna famnen mot stundande dag - Ty dagen är du, och ljuset är du, solen är du, och våren är du, och hela det vackra, vackra väntande livet är du!”

Av: Karin Boye

“Kärleken kommer och kärleken går, ingen kan tydas dess lagar. Men dig vill jag följa i vinter och vår och alla mina levnadsdagar. Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämnar det åter. Min lycka är din, din lycka är min och gråten är min när du gråter.”

Av: Nils Ferlin

“Måtte denna dag bli perfekt - eller åtminstone tusan så nära! Strunta i om brudkronan hamnar en smula på sned eller om en hårtest förvirrar sig utanför den. Strunta i om bilen fastnar i trafiken eller om prästen verkar vara svårt förkyld. Strunta i om orgeln klingar falskt eller om brudnäbben snubblar på släpet, eller om brudgummens bestman fumlar med ringen. Ni ser varandra - Och allt annat blir utan betydelse. Senare kommer Ni att minnas, och skratta tillsammans. Men nu kan inga bagateller störa. Kärleken förvandlar allt. Till och med faster Elsas hatt.”

Av: Pam Brown

LÄS MER

Mall till bröllopstal

Lyckönskningar till bröllopskort

Powered by Labrador CMS