Fira 21-årig bröllopsdag: Så kan ni fira Nylonbröllop

Tips på presenter och aktiviteter när ni har varit gifta i 21 år.

Par som varit gifta i 21 år.
21-årig bröllopsdag kallas nylonbröllop.

Att fira 21 år som gifta kanske inte låter så märkvärdigt eftersom det varken är ett jämnt antal år eller silverbröllop, men varje år räknas förstås och en bröllopsdag är alltid en speciell dag. Det är en dag som påminner er om att ni spenderat ytterligare ett helt år som gifta - ett av många, men ändå ett viktigt.

En del vill inte fira bröllopsdagar och självklart finns det ingenting som säger att man måste göra det. Om man däremot vill fira så finns det många sätt att göra det på, och många presenter som passar bra. Här hittar du inspiration.

Presenter när ni firar nylonbröllop

Att varje bröllopsdag har ett speciellt namn brukar främst ha betydelse för presenterna. Även om man inte måste låta detta styra när man köper present så tycker många att det är roligt att göra det. Denna bröllopsdag kallas för nylonbröllop, så här ska man alltså köpa någonting av nylon.

Tips på presenter av (eler delvis av) nylon

Det här kan låta svårare än vad det egentligen är, för det första man kommer att tänka på är förmodligen strumpbyxor av nylon - och detta är kanske också det enda man kommer på. Det finns dock många saker som är tillverkade helt eller delvis av nylon.

Exempel på sådant som kan vara tillverkade delvis av nylon är: armband, handskar, jacka och andra ytterkläder, badkläder, fiskeväst, väska, ryggsäck, hängmatta, rakborste, klänning, klocka med armband av nylon och så vidare.

Nylon är slitstarkt precis som ert äktenskap

Här finns det alltså väldigt mycket att välja mellan. Just nylonet kan även ha en väldigt fin betydelse, då det är ett material som är starkt och hållbart men samtidigt elastiskt och flexibelt. Detta symboliserar alltså ert äktenskap, som efter 21 år borde vara just starkt och hållbart men även flexibelt.

Aktiviteter att göra på den 21-åriga bröllopsdagen

Vanligtvis är det kanske bara presenten som representerar bröllopsdagens namn, i detta fallet nylon, men ibland går det även att låta aktiviteterna för dagen väljas utifrån temat. Och det fungerar faktiskt här, om ni vågar.

Fallskärmshoppning är en perfekt aktivitet denna årsdag, eftersom fallskärmen är tillverkad av nylon (bland annat). Så om ni känner er modiga kan detta vara en perfekt aktivitet när ni firar nylonbröllop.

Om inte så finns det förstås mycket annat man kan göra: laga en god middag tillsammans eller gå på restaurang, resa iväg, gå på bio, bowla, gå en promenad eller spela spel till exempel.

Powered by Labrador CMS