Fira 12,5 årig bröllopsdag – Tips på presenter och aktiviteter

Överraska din partner och fira att ni är halvvägs till en 25-årig bröllopsdag!

Fira ert första kopparbröllop.
Fira ert första kopparbröllop.

Även om man vanligtvis bara firar jämna år så kan man faktiskt fira halvårsdagen mellan 12 och 13 då detta är halvvägs till den 25 åriga bröllopsdagen.

25 årig bröllopsdag är som bekant silverbröllop och en av de största bröllopsdagarna vi firar. 12,5 årig bröllopsdag brukar vi kalla för kopparbröllop, även om detta namn faktiskt återkommer igen efter ungefär 40 år – 53 årig bröllopsdag kallas nämligen detsamma.

Hur firar man sitt första kopparbröllop?

Här kommer några idéer. Fira 12,5 årig bröllopsdag När det gäller hur man firar denna bröllopsdag så finns det väl inget som känns helt självklart, om man inte vill gå en kurs i hur man tillverkar någonting i koppar.

När det gäller aktiviteter kan det alltså vara en bättre idé att utgå från vad man själv gillar. Kanske vill ni bara fira lite enklare med en middag, ett biobesök eller varför inte en picknick. Vad ni gör spelar egentligen ingen större roll, det viktiga är förstås att ni är tillsammans. En mysig promenad eller ett cafébesök kan räcka långt. Vill ni fira lite större så kan ni till exempel testa något nytt tillsammans, eller boka in en mysig hotellövernattning om ni vill fira ännu mer.

Presenter till 12,5 årig bröllopsdag

Självklart kan man köpa vilka presenter som helst till varje årsdag – något man vet att den andra önskar sig eller något som representerar er kärlek på något sätt, till exempel. Ofta vill man dock att presenten på något sätt ska spegla vilken årsdag man firar, så här får man alltså tänka koppar. Koppar som man dricker ur Man behöver inte tolka allting bokstavligt. Om du hellre skojar till det lite och vill göra din älskade lite förvirrad så är faktiska koppar – sådana man dricker ur – en perfekt present. Berätta att du köpt något på temat för årsdagen och se hur lång tid det tar innan polletten trillar ned.

Presenter av koppar

Det finns förstås en hel del i materialet koppar, ofta sådant som skålar och diverse köksprodukter. Just köksprodukter är kanske inte det mest romantiska, men en vacker skål kanske kan passa. Om inte så finns det även till exempel smycken av koppar men även andra vackra föremål som inredning, kompass, armbandsur och mycket annat.

Kopparfärgad present

Om du inte lyckas hitta en bra present i koppar så finns det ett tredje alternativ – nämligen någonting kopparfärgat. Det finns väldigt många saker i vacker kopparfärg som inte är tillverkat i koppar – till exempel klädesplagg, sängkläder och så vidare.

Powered by Labrador CMS