Destination wedding – 4 tips som underlättar för gästerna

Ett så kallat ”Destination Wedding” är ett bröllop som går av stapeln på annan ort. Det kan vara på andra sidan jorden, en kort flygresa bort, eller på andra sida landet. Ofta ingår det övernattning på plats i en eller flera nätter, samt en resväg till bröllopsdestinationen. Väljer man att gifta sig utomlands eller på en plats ”långt borta” från sitt hem, kan det tyvärr vara så att några gäster automatiskt faller bort på grund av att det kan kännas krångligt och dyrt att åka iväg på bröllop. Detta är såklart tråkigt för er som brudpar – ni vill ju kunna ställa till med ert drömbröllop på önskad plats, och ha alla era nära och kära där!

Destination Wedding
Destination Wedding

Därför behöver ni tänka smart och underlätta så mycket som möjligt för gästerna så att ert bröllop inte blir förknippat med dyra pengar och en besvärlig resa.

Här är 4 bra tips för att underlätta för gästerna!

1. Ju tidigare, desto bättre

Att ett destination wedding kräver mer planering än ett ”vanligt” bröllop är ingen hemlighet, vilket även gäller för gästerna. Kanske behöver gästerna ta semester från sitt jobb i några dagar, och kanske vill de till och med kombinera ert bröllop med en privat semester? För att kunna planera sådant behöver de veta i god tid att ert bröllop är på gång. Skicka ut en ”save-the-date” minst 10 månader innan bröllopet äger rum, så att gästerna har god chans att planera utifrån er stora dag.

2. Paketera

Gör det enkelt för gästerna att osa ”ja” till ert bröllop! Sätt ihop ett eller flera resepaket, där ni har komponerat ihop resan till platsen, övernattningen och hemresan. Ni kan även ha med flera olika alternativ, där till exempel ett dyrare eller billigare alternativ finns med. Om ni redan vet att det är många som kommer vilja komma tidigare eller stanna längre på destinationen kan ni istället göra en komplett lista som finns till gästernas förfogande (lägg ut på er bröllopshemsida om en sådan finns). Där listar ni exempelvis:

– Billigaste flygbolagen eller annat resemedel

– Närmaste flygplats, tågstation eller ort/stad att anlända till

– Hotell/boende som ni rekommenderar (ha gärna med olika prisklasser)

– Aktiviteter och sevärdheter på destinationen

3. Delegera

Även om ni som brudpar kommer vara högst involverade, kan det vara skönt att delegera ut ansvarsområden till andra bröllopsgäster. Toastmaster/madame eller tärnor/marskalkar, är lämpliga kandidater för uppgiften. Logistikfrågor, hålltider, inbetalningar av biljetter, bokning av hotell och liknande – kan vara skönt att någon annan har full koll på. Det är både skönt för gästerna att veta vem de ska vända sig till när det kommer till just sådana praktiska frågor, och en avlastning för er brudpar att inte bli nerringda över bokning av hotellrum och flygresor.

4. Skäm bort

När gästerna har ansträngt sig och tagit sig långväga, är det faktiskt fint att visa att ni uppskattar det. Se därför till att de möts av en liten välkomstpresent när de anländer. Det kan vara allt ifrån en hälsning från brudparet, en liten flaska bubbel, till ett roligt bröllopskit fyllt med saker som går i bröllopets tema. Det blir en positiv start på gästernas bröllopsupplevelse, och något som visar att ni verkligen är tacksamma över att de är med och firar er stora dag!

Powered by Labrador CMS