Bröllop

De största sminkmisstagen du kan göra på din stora dag

Ditt bröllop är den dagen du fastnar på flest foton, kanske i hela ditt liv. För att sminket ska hålla och se så bra ut som möjligt är det viktigt att tänka igenom sina sminkval ordentligt, och framförallt - undvik dessa 8 vanliga misstag.  

Smink Brollopet

Ditt bröllop är den dagen du fastnar på flest foton, kanske i hela ditt liv. För att sminket ska hålla och se så bra ut som möjligt är det viktigt att tänka igenom sina sminkval ordentligt, och framförallt – undvik dessa 8 vanliga misstag.  

1. Prova något nytt

Visst är det superkul att prova nya produkter och experimentera med smink, men spara det till någon annan dag. På bröllopsdagen är det smartast att köra på säkra kort för att undvika att sminket inte blir vad du tänkt dig.

2. Snöa in sig på trender

Bara för att det är trendigt med mycket contour just nu betyder inte att det är en passande sminklook för din stora dag. Tänk inte så mycket på vad som är trendigt, utan precis som när du väljer klänning, välj en sminkning du känner dig bekväm i.

3. Glömma att förbereda hyn

Innan du slänger på massa smink på hyn är det viktigt med förberedelse. Tvätta ansiktet med en cleanser, lägg på en ansiktskräm och slutligen en primer.

4. Vaxa sig dagen innan

När du vaxar till exempel ögonbrynen blir hyn röd och det kan ta ett par dagar innan det röda lagt sig. Därför är det viktigt att göra vaxningen i god tid innan bröllopet, absolut inte dagen innan.

5. Inte packa ner produkter för nödlägen

Ditt smink kommer behöva lite tillfixning under dagen. Vilken läpprodukt håller en hel dag när du skrattar, gråter, äter och pratar? Ingen. Se till att ta med en liten necessär med de viktigaste produkterna.

6. Överdriva med pudret

Sminket blir inte finare av att du slänger på lager efter lager med puder. Speciellt inte under ögonen, då sätter sig pudret i linjerna och du ser torr ut. Så ta det lugnt med pudret!

7. Hoppa över provsminkningen

Många väljer att anlita en professionell makeupartist på sin bröllopsdag. Se då till att utnyttja provtillfället, där du och den som ska sminka dig kommer överens om en look så att du vet i förväg hur din sminkning kommer att bli.

8. Ha för dramatisk ögonsminkning

Förutom mascara så kan du skippa all svart färg vid ögonen. En svart sotning ser bra ut i verkligheten, men kan ibland se lite konstig ut på bild. Bruna, gråa, mörkblå och mörklila färger lämpar sig bättre just för bröllopsdagen.

Foto: LightField Studios/Shutterstock.com

Det finns vissa saker som brudarna önskade att de inte hade spenderat så mycket pengar på… Planerar du ett eget bröllop kan det här vara värt att tänka på! Se vad brudarna ångrade att de spenderade pengar på i videon nedan.

Powered by Labrador CMS