Bröllop

Bröllopsklänningar 2019 - trender i höst

Ska du gifta dig i höst? Då är det hög tid att börja titta på klänning!

Klänningstrender 2019
Klänningstrender 2019

De flesta återförsäljare rekommenderar att man lägger sin beställning minst 6 månader innan bröllopet, för att klänningen ska hinna komma fram från leverantören och att eventuella justeringar kan göras.

Låt oss ta en titt på vilka trender som dominerar i höst i bröllopsvärlden!

Crop-topens comeback

Det tvådelade setet med en mindre top och en kjol gjorde entré för några år sedan och gör nu en comeback. Stilen passar väldigt bra på ett bohemiskt bröllop, men vi ser även set som för tankarna till Meghan Markles stilrena klänning.

Set från Cushnie
Set från Cushnie

Jumpsuits

Jumpsuits har numera blivit ett vanligt inslag när det kommer till bröllopsmode. Oavsett om man inte känner sig bekväm i klänning, har ett enklare bröllop i Stadshuset, eller byter om till ett mer dansvänligt plagg så är en jumpsuit det klockrena valet. Här finns både raka linjer och enklare skärningar, sensuell spets och 70-talsvibbar.

En andra klänning

Jumpsuit från Rivini By Rita Vinieris
Jumpsuit från Rivini By Rita Vinieris

Precis i stil med jumpsuits är korta klänningar i ropet när det kommer till ombyte inför bröllopsfesten. En andra klänning blir en rolig överraskning och i höst får de gärna vara smyckade med fjädrar eller någon annan festlig detalj.

Meghan Markle mania

Som ett brev på posten har Meghans pampiga Givenchy-klänning redan hunnit göra avtryck hos flera bröllopsdesigners. I höst har båtringat, off-shoulder-skärningar och rena och minimalistiska siluetter i krispiga material letat sig in i höstkollektionerna.

Klänning från Justin Alexander
Klänning från Justin Alexander

Romantiska ärmar

Puffigt med mycket volym och överdriven utsmyckning kan låta farligt likt 80-talsmarängerna till klänningar som dominerade förr. I det här fallet går trenden mer åt renässans och kungligheter. Bara axlar är dessutom en till stark trend som går ihop med denna.

Högt och lågt

Klänning från Theia
Klänning från Theia

Klänningar som är lägre skurna i fram är en smickrande look för dig som vill skippa en fotlång klänning. En sådan modell är dessutom betydligt mer anpassad för dans, utan att trolla bort den dramatiska brud-känslan på klänningen.

Psst! Slå ihop denna typ av klänning med en jumpsuit, för en superelegant och modern look! (sista bilden).

Artikeln är inspirerad av denna från brides.com

Klänning från Leanne Marshall
Klänning från Leanne Marshall

Hur ser trenderna ut när det kommer till dekoren och bröllopsplatserna 2019? Vi har snackat med bröllopskoordinatorn Madeleine Björk som vägleder oss i bröllopsdjungeln. Se de stora trenderna i videon nedanför!

Klänning/jumpsuit från Francesca Miranda
Klänning/jumpsuit från Francesca Miranda
Powered by Labrador CMS